MATIJA HABLJAK/PIXSELL/GNK DINAMO
STIGAO I VELIMIR ZAJEC

Drugoligaš na Praznik rada srušio Dinamo, Petković i zvijezde gledali poraz modrih nada i proslavu domaćina

‘Zbog utakmice u Rijeci nisu mogli igrati prvotimci‘, rekao je nakon utakmice Sergej Jakirović
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 01. svibanj 2024. 18:44

Sesvete su danas bile u slavljeničkom raspoloženju i dojmljivom nogometnom ozračju. Nogometni klub Sesvete proslavio je 15 godina postojanja, a proslavu je dolaskom uveličao i najdraži nogometni gost Sesveta - Dinamo. Prijateljsku utakmicu člana 1. Nogometne lige i aktualnog prvaka Hrvatske došlo je na stadionu Sv. Josipa Radnika pogledati preko 2.000 ljudi, igralo se dva puta 40 minuta, a domaćin je slavio 1:0 pogotkom Matića u 70. minuti.

Dolazak maksimirskog velikana u Sesvete nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to da su dva kluba u prijateljsko-partnerskim odnosima još od vremena kada je sesvetski nogometni ponos započeo svoj put u drugom razredu hrvatskog nogometa 2011. godine. Svakako treba apostrofirati i činjenicu da je trener Dinama Sergej Jakirović upravo iz Sesveta krenuo u uspješnu trenersku karijeru. Prije prijateljske utakmice Sesvete - Dinamo organizirana je i podjela prvosvibanjskog graha u skladu s tradicijom, kao i sveta misa koja je održana kod kipa Svetog Josipa Radnika.

image
MATIJA HABLJAK/PIXSELL/GNK DINAMO

Došla je kompletna momčad Dinama predvođena Petkovićem, Ademijem i Baturinom, dok su prigodu na terenu dobili mlađi igrači modre momčadi. Bilo je mnoštvo fotografiranja, Dinamovi igrači su podijelili veliki broj autograma, kao i trener Jakirović, te čelni čovjek kluba Velimir Zajec. Dino Perić je, primjerice, u crvenom salonu Sesveta uočio sliku kada je bio član tog kluba, kao i Jakirović.

image
MATIJA HABLJAK/PIXSELL/GNK DINAMO

- Drago mi je što smo mogli uveličati dan kluba Sesveta, posebno u kontekstu da smo ja i moji trenerski suradnici i prijatelji upravo iz Sesveta započeli trenerski put. Zbog utakmice u Rijeci nisu mogli igrati prvotimci, ali najvažnije je da smo mogli još jednom pozdraviti i zahvaliti na podršci našim mnogobrojnim navijačima - rekao je Jakirović.

Počasni predsjednik Sesveta Pero Karatović i predsjednik kluba Kristijan Antunović, kojima su u organizaciji pomogli prijatelji, sponzori i hrvatski branitelji, imali su razloga za zadovoljstvo...

Linker
01. svibanj 2024 19:04