Duje Čop

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
LOGIČNA ODLUKA

Duje Čop napustio Maksimir i pronašao novu destinaciju, na posudbu ide i veliki Dinamov talent

Nije se ostvario Čopov transfer u Koreju pa će do ljeta sreću potražiti u susjedstvu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. veljača 2022. 18:20

Duje Čop nije se našao na Kopićevom popisu za europske utakmice ovog proljeća, bila je to još jedna potvrda da bivši reprezentativac nije u trenerovim planovima u Maksimiru, pogotovo dolaskom još jednog napadača, Mahira Emrelija. Iako, bilo je tu i spleta okolnosti, Čop nije išao na pripreme s Modrima jer je izvjestan bio transfer u Koreju i to baš kad se oporavio od ozljede zbog koje je propustio zadnjih nekoliko tjedana jesenskog dijela sezone.

No, transfer se nije dogodio, on se ponovno ozlijedio, dok je momčad trenirala u Rovinju, pa i kasnije po povratku u Zagreb, posve ispao iz kombinacija i bilo je jasno da će morati potražiti novu sredinu. U petak je dogovorio odlazak u Sloveniju, do kraja sezone bit će na posudbi u Celju, gdje je trener Simon Rožman, bivši strateg Riječana.

Kako smo čuli, imao je Čop i neke druge opcije, međutim, zbog obiteljskih razloga nije želio ići predaleko od Zagreba, Celje se pokazalo kao idealna destinacija u ovom trenutku i ovim okolnostima. Simon Rožman vapi za napadačem, Celje je tri boda udaljeno od opasne zone, devet bodova od europskog plasmana, Čop je igrač koji će sigurno dobro doći Celjanima u borbi za napredak na ljestvici. Na početku drugog dijela sezone odmah ih očekuju dvoboji protiv vodećih, Maribora i Kopra.

Još jedan igrač iz Dinama odlazi na posudbu. Riječ je o Edinu Julardžiji, igraču koji je formalno bio član Dinama II, iako je proteklu polusezonu propustio zbog teške ozljede koljena. On bi trebao u Šibenik, ojačati kadar Ferde Milina i vratiti se na travnjak nakon oporavka od spomenute ozljede i operacije.

Julardžija je baš početkom sezone otišao na posudbu na Šubićevac, ali već na samom početku “mandata”, u trećem kolu protiv Hajduka, baš kad je zaigrao u startnih 11, ozlijedio je koljeno i vratio se u Dinamo. Sad će opet u Šibenik, još neko vrijeme će se oporavljati i vraćati u pravu formu, a uskoro bi se trebao uključiti u puni trening i odigrati prve minute od dvoboja protiv Splićana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 15:47