GORAN MEHKEK Cropix
FINALE U CIBONI

Dvojka je bila zagrijavanje, sprema se spektakl u rasprodanom Draženovom domu: ‘Ovakvu podršku nema nitko‘

‘Određeni pritisak uvijek postoji, ali ovakvu atmosferu i podršku kakvu imamo mi - nema nitko‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. svibanj 2023. 14:13

Pred Futsal Dinamom dvije su utakmice istine. Nakon što su prva dva susreta finala prvenstva 1.HMNL odigrane u Omišu, serija na tri pobjede u kojoj su Dinamo i Olmissum trenutno izjednačeni rezultatom 1:1 seli u Zagreb, točnije rasprodanu dvoranu Dražena Petrovića, a prva od dvije utakmice na rasporedu je sutra u 20:15. Dvije pobjede jednoj bi ekipi označile naslov, no do dvije pobjede dalek je put, 40, a možda i 60 minuta (+ šesterci) beskompromisne borbe između Dinama kojemu je ovo povijesno finale i Olmissum koji se dvije godine za redom okitio ovim naslovom, a prošle ispao u polufinalu od Novog Vremena.

U najavi susreta trener Dinama Matija Đulvat poručio je.

- Teniskim rječnikom, ‘breaknuli‘ smo Olmissum i sad imamo šansu u sljedeće dvije utakmice osvojiti naslov prvaka pred svojim navijačima. No trenutno smo potpuno fokusirani samo na utakmicu u petak i idemo korak po korak. Prolazak u finale je već donio veliku pozitivu i energiju u momčadi, a kad pobijediš u gostima atmosfera je uvijek na visokom nivou. Dečki su spremni, nemamo značajnih problema s ozljedama, a i da imamo to u ovom trenutku ne bi bilo bitno - rekao je Đulvat prije nego li je opisao atmosferu uoči uzvrata i je li uspio poručiti igračima kako smiriti tenzije da se ne bi ponovio slučaj Luke Perića koji je u prvoj utakmici u Ribnjaku isključen zbog sukoba s protivničkim igračem?

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

- Kad dolaze pobjede, pogotovo one gostujuće atmosfera je na visokom nivou. Prolazak Novog vremena nam je donio veliku pozitivu, dečki su spremni. Teško mi je pričati o igračima, kad sam bio prvi koji je reagirao u Omišu. Nekad vas emocije ponesu pogotovo kad je ovako velik ulog. Luka Perić je potpuno promijenio način igre. Sazrijeva kao ostatak momčadi, a u sljedećim utakmicama će biti još fokusiraniji na igru, pokazati da je najbolji pivot u državi – nastavlja trener futsal Dinama koji o naslovu još uvijek ne razmišlja...

- Cilj je samo pobijediti u petak. Tako i pripremamo utakmicu. Ne razmišljamo o naslovu, već o malim stvarima koje nas mogu dovesti do novog trijumfa. Igrači jedva čekaju istrčati pred punom dvoranom i doživjeti nešto što nikad nisu – podvukao je.

Bogato iskustvo igranja u finalu ima najstariji član Futsal Dinama Ivan Pavlić (37) koji je sa zagrebačkim Nacionalom već u četiri navrata osvojio naslov prvaka Hrvatske, a sada ima i prvu priliku osvojiti titulu s Futsal Dinamom.

image
GORAN MEHKEK Cropix

-Koliko bi povratak naslova prvaka u Zagreb značio možda najbolje svjedoči atmosfera iz Doma sportova protiv Novog Vremena. Takvo nešto još nisam doživio, bilo je predivno. Plasman u finale znači puno jer je ova liga odlična i jako teška za osvojiti. Futsal Dinamo je jako mlada ekipa, ali Tiho Novak i ja smo smirili mlađe igrače, a pomaže nam i iskustvo koje sa sobom donose Postružin i Perić. Određeni pritisak uvijek postoji, ali nakon domaće utakmice u polufinalu i one atmosfere, svi jedva čekamo ponovno istrčati pred pune tribine – govori vratar Dinama. Momčadi kao što je Pavlić rekao pomaže i Tihomir Novak, prekaljeni futsal reprezentativac koji u svojim vitrinama drži četiri HMNL ‘prstena’, po jedan sa Splitom i Gospićem te dva s Nacionalom, a u četiri navrata osvojio je i Hrvatski futsal kup (s Gospićem, Nacionalom i Splitom). Njihovo iskustvo itekako pomaže suigračima da ostanu smireni u ovako ‘vrućoj atmosferi‘. Kop Bad Blue Boysa bit će smješten na crvenom sektoru, a za utakmicu će se otvoriti teleskopi na Plavom, Žutom i Zelenom sektoru, pa se Pavlić još jednom osvrnuo na glasan huk s tribina.

- Podrška navijača? Ma nitko ju nema poput nas. Prije par godina vi ste u ligi imali dvije kvalitetne momčadi, samo Split i Nacional, ostali su mogli igrati ligu za sebe. Danas je liga kvalitetnija, imate sedam-osam ozbiljnih momčadi, puno je teže pobjeđivati i osvajati naslove. Osvojiti ovaj s Dinamom, bio bi jedna od najljepših priča do sada.

USPOMENE NA DRAŽENOV DOM

Navijače futsal Dinama uz Draženov dom vežu itekako lijepa sjećanja. U kultnoj zagrebačkoj dvorani postavili su rekord po broju gledatelja na jednoj ligaškoj utakmici u Hrvatskoj, 1. prosinca 2014. u 5:0 pobjedi protiv Patriota. Kao tadašnji drugoligaš tjedan dana kasnije u Petroviću su svladali aktualnog prvaka Alumnus s 4:3 u finalu Regionalnog kupa i osvojili prvi povijesni trofej. Kasnije su još odigrali tri natjecateljske i jednu revijalnu utakmicu. Jedini natjecateljski poraz u ovoj su dvorani upisali u prvom kolu Kupa te 2015. od Nacionala, a u iduća dva navrata, u sklopu manifestacije Plavi Sveti Nikola svladali su Split 5:4 i Alumnus 3:1. Dvorana 2 Doma sportova, gdje je Futsal Dinamo uz vatrenu podršku s rasprodanih tribina svladao Novo vrijeme (3-2) i plasirao se u svoje premijerno finale hrvatskog prvenstva u ovom je terminu zauzeta pa se Modri sada vraćaju na mjesto sreće s ciljem da KC Dražen Petrović bude mjesto u kojem ćemo sa svojim navijačima osvojiti prvi naslov prvaka države. (ia)

Linker
26. travanj 2024 06:48