MATS TORBERGSEN Afp
RAZOČARANJE U SVLAČIONICI

Dvostruki udarac za Dinamovog suparnika uoči Maksimira: ‘Nismo zadovoljni, to se ne smije događati...‘

Razočaranje je uselilo u svlačionicu Bodo/Glimta uoči uzvratnog dvoboja za ulazak u LP protiv Dinama.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. kolovoz 2022. 16:44

Norveški je prvak, naime, osvojio samo mršavi bod u domaćem prvenstvenom dvoboju protiv skromnoga Ham Kama (2:2). Očekivali su u Bodu da će uknjižiti sigurna tri boda i napuniti se dodatnim samopouzdanjem uoči odlaska u Zagreb, međutim - u tome nisu uspjeli. Prekinut je tako pobjedonosni niz Boda i nakon šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda upisali su samo bod...

Najbolji strijelac Boda, Amahl Pellegrino, bio je dvostruki strijelac, Bodo je dvaput vodio, no gosti se nisu predavali i došli su do boda četiri minute prije kraja. Taj Pellegrino, čovjek koji je torpedirao i Dinamo, nastavio je svoju sjajnu golgetersku seriju. Nestvarno zvuči podatak da je na dosadašnjih 17 prvenstvenih utakmica postigao čak 19 pogodaka, a u posljednjih šest dvoboja u svim natjecanjima, zabio je nevjerojatnih 11 golova!

image
GEORGI PALEYKOV Nurphoto Via Afp

Pellegrino je uvjerljivo najbolji strijelac norveškoga prvenstva, ima čak devet postignutih pogodaka više od prvoga pratitelja, Mohameda Ofkira (Sandefjord). Jasno je da će Plavi morati posebnu pozornost posvetiti ovom ubojitom napadaču, ali ne smije se zanemariti ni još jedan igrač. Hugo Vetlesen, živahna i tehnički jaka “desetka”, ljevonogi veznjak koji igra na desnoj strani. Neugodan je dribler, izvrstan dodavač, ima dobar udarac iz daljine. I bio je “umiješan” u oba Pellegrinova subotnja pogotka – uoči prvoga, postignutog udarcem glavom s pet metara iskosa (vrlo sličan, gotovo identičan zgoditak Petkovićevom protiv Osijeka!), baš je Vetlesen ubacio visoku loptu u peterac. Drugi je zgoditak Pellegrino postigao iz kaznenog udarca, kojeg je iznudio Vetlesen, slomivši driblingom u 16-ercu braniča Ham Kama...

- Nismo zadovoljni, očekivali smo više. Primamo lake golove, to se ne smije događati - rekao je nakon utakmice trener Boda, Kjetil Knutsen.

Zanimljivo je da je Bodo počeo utakmicu u identičnom sastavu kao i u utorak protiv Dinama! Knutsen, eto, nije ništa rotirao, niti je odmarao neke igrače, iako je igrao protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice, koja se bori za ostanak u ligi (Ham Kam je na 13. mjestu od 16 klubova). Napravio je trener norveškog prvaka tri izmjene, prve dvije u 64. minuti (Espejord umjesto Salvesena, te Gronbaek umjesto Hagena), a posljednju minutu prije kraja (Koomson umjesto Mvuke). I to posebno čudi znamo li za Knutsenovu izjavu od prije desetak dana, kad je poslije lošije izvedbe u Litvi (1:1 sa Žalgirisom) rekao:

- Nismo navikli igrati u ovom ritmu...

Dakle, dvostruki je udarac pretrpio Knutsen u subotu. Momčad mu nije dobro igrala i nije osvojila tri boda, niti je trener odmorio glavne igrače uoči srijede i okršaja s Dinamom u Zagrebu.

Linker
10. svibanj 2024 12:15