RONALD GORSIC Cropix
ČEŠLJANJE PAPIRA

Ekskluzivno: Evo kada Sportska inspekcija stiže u Maksimir! Papiri su spremni, ali ostaje jedno veliko pitanje

Ono što jest bitno u cijeloj priči jest do da inspekcija ima ovlast za donošenje hitnih mjera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2023. 14:16

Saznajemo da će Sportska inspekcija u petak doći u Maksimir! Svi traženi dokumenti su pripremljeni, pa će "inspektori" imati posla prebirati po njima. Kakva je uloga toliko spominjane inspekcije?

Mogu nadzirati usklađenost Statuta sa Zakonom o sportu, mogu pogledati sastav predstavničkog tijela, odnosno Skupštine, jesu li u njoj mogu biti svi oni koji jesu po klupskom Statutu i po zakonu. Također, mogu se baviti nadzornim tijelima, kao što je to recimo Nadzorni odbor kluba... Ima dakle tu raznih ovlasti. Ono što jest bitno u cijeloj priči jest do da inspekcija ima ovlast za donošenje hitnih mjera.

Ima li u Dinamu okolnosti za poduzimanje hitnih mjera saznati ćemo nakon što u petak inspektori napuste plavi dom. A sigurno ima okolnosti. Odnosno, glavna se zove član Uprave Krešimir Antolić. On je osoba ovlaštena za zastupanje, on kao član Uprave potpisuje dokumente.U ovom trenutku njegov je status skroz nedefiniran. Inspekcija hitno mora donijeti pravorijek je li on razriješen ili ne. Nadzorni odbor tvrdi da je razriješen skupštinskom odlukom, a Izvršni odbor tvrdi da nije razriješen. Hitnost je bitna zbog jednog logičnog razloga.

Ako se utvrdi da je Antolić razriješen, što se događa s poslovima koje je on potpisao? U posljednjim mjesecima u plavom domu su odradili podosta poslova u sportskom sektoru, od posdudbi do recimo transfera Mislava Oršića. Ili potpisivanja novog ugovora s trenerom i sportskim direktorom Čačićem, mladim igračem Jakovom Gurlicom... Da ne govorimo o ostalim poslovima koje kao član Uprave potpisuje Antolić. Jesu li to poslovi legalni ako ih je potpisao čovjek koji je razriješen dužnosti? Zato se očekuje da će Sportska inspekcija hitno reagirati i donijeti pravorijek. Kakav će biti, to se ne zna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 04:31