Vlatka Peras i Dario Šimić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
KOMPLETIRANA VLADA

Ekskluzivno: Na Maksimiru pao jedan od najočekivanijih potpisa ove godine, sad je na potezu Ante Čačić

Jako velika i teška očekivanja sada padaju na leđa aktualnog trenera, ali i sportskog direktora.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 22. ožujak 2023. 10:01

Nakon duljeg čekanja i raznih špekulacija, Jutarnji iz krugova bliskih Dinamu doznaje da je napokon pao jedan od najočekivanijih potpisa ove godine. Ne, nije Dinamo doveo nekog igračkog kapitalca, ali je sada i službeno dobio pojačanje u sportskom sektoru djelovanja: Dario Šimić je, naime, tijekom utorka napokon potpisao ugovor s maksimirskim klubom i time i službeno postao članom četveročlane Uprave.

Detalji nisu do kraja poznati, međutim, Šimić bi za početak trebao biti zadužen za ustroj skautske službe i analizu te podizanje stanja Škole nogometa, o čemu se proteklih dana i špekuliralo. Iz kluba nas uvjeravaju kako Šimić nije postavljao nikakve dramatične uvjete, te je poslije otvorenog razgovora s predsjednikom Barišićem odlučio staviti se na raspolaganje klubu, i otići "low profile", kako bi se fokus ponovno vratio na travnjak, igrače i trenera, u želji da Dinamo primarno osigura novu titulu prvaka, a onda će se u lipnju vidjeti kako dalje.

image

Dario Šimić i Ante Čačić

Foto: Cropix, Ilustracija: Sn

Šimić je tim potezom pokazao da nije nošen vlastitim sinekurama i da se spreman podrediti klupskim ciljevima, premda je posve jasno, ali i jedino logično, da bi njegove ingerencije već u bliskoj budućnosti trebale bujati i avanzirati.

S obzirom na ovu vijest, sada, pak, i mnogo velika i teška očekivanja padaju na leđa Ante Čačića - sportskog direktora. Koji je već "jučer" trebao, a "danas" mora imati spremnu igračku križaljku za ljeto: tko odlazi, tko ostaje, tko potpisuje, tko je na listi želja, tko će s posudbi dobiti priliku?

Mnogo adekvatnih pitanja, jer ljeto je, a s njime i kvalifikacije za Ligu prvaka, vrlo blizu. Ima li Čačić te odgovore, doznat ćemo vrlo skoro...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 12:24