CROPIX
KLUB NA PRIJELOMNICI

Ekskluzivno: u Dinamu se sprema velika promjena, Mirko Barišić donio ključnu odluku

Tek treba vidjeti hoće li Skupština koja je održana u ponedjeljak biti proglašena pravovaljanom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. rujan 2023. 18:29

Iz Maksimira smo jučer saznali dvije ekskluzivne vijesti. Sljedeća Dinamova Skupština održat će se do kraja ove godine, a na njoj će biti prezentiran i prijedlog novog Dinamovog Statuta. Naravno, na toj sjednici Skupštine treba usvojiti financijski plan i program rada za 2024. godinu.

Druga vijest glasi da se predsjednik Mirko Barišić više neće kandidirati za novi predsjednički mandat koji mu istječe u ožujku sljedeće godine! Modri klub će dakle, u ožujku dobiti novog predsjednika.

Naravno, sve ovo što smo saznali uzmite s malom zadrškom, jer smo naučili da se u plavom klubu događaju veliki obrati i ništa se ne može ustvrditi sa stopostotnom sigurnošću. Prvo i osnovno, treba vidjeti hoće li Skupština koja je održana u ponedjeljak biti proglašena pravovaljanom s obzirom na žalbu koju je prema institucijama poslala ona druga strana, koju smo kolokvijalno zvali ‘struja Damira Zorića‘.

image

Mirko Barišić

GORAN MEHKEK/Cropix

U plavom domu drže je to zapravo samo potez očajnika, labuđi pjev, te da će sve, kad je zakonska regulativa u pitanju biti uredno, te da će plavi klub normalno i uspješno nastaviti s radom.

Ima još vijesti iz maksimirskih odaja. Glavna sportska inspektorica samostalnog sektora sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta donijela je rješenje kojem se naređuje nadležnom tijelu Dinama, dakle Izvršnom odboru, da poništi odluku IO-a kluba od 11. ožujka 2023. godine kojom su poništene odluke Nadzornog odbora od 3. ožujka donesene povodom žalbi Damira Zorića, Damira Žigrovića, Mate Tokića, Marija Paponje i Mate Primorca.

Rok od 15 dana je počeo teći od izbora Izvršnog odbora koji se dogodio u ponedjeljak na Skupštini. Ako Dinamo to ne provede, poništenje će provesti glavna sportska inspektorica. Također, naređeno je Nadzornom odboru da donese odluku povodom žalbe Nikole Polaka, uloženo protiv odluke IO-a o isključenju iz članstva kluba, rok je također 15 dana od imenovanja Nadzornog odbora.

Na to rješenje glavne sportske inspektorice Dinamo će se žaliti.

Linker
17. svibanj 2024 12:15