Navijač Dinama screenshot

 SCREENSHOT/FACEBOOK
POVIJESNI IZBORI

Emotivni navijač Dinama: ‘Čekam ovaj dan 50 godina. Ako on bude predsjednik, bit ću najsretniji čovjek‘

Sudeći po početku glasovanja ispred Maksimira, odaziv će biti i više nego dobar
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 10:25

U tijeku su povijesni izbori za ulazak u klupsku skupštinu Dinama. Na maksimirskom stadionu je od 9 sati počelo fizičko glasanje, koje traje do 19 sati, a paralelno se odvija i online glasanje.

Veliki je ovo dan za navijače Dinama koji su dugo čekali na izbore. Emotivan je bio i stariji navijač koji je otkrio da je od 8 sati čekao kako bi dao svoj glas.

image

Članovi Dinama na glasačkim mjestima pod Maksimirom

Ronald Goršić/Cropix

- Ovi izbori znače preporod. To smo dugo čekali. Ja sam član od 1967., a na utakmice idem od 1963. Nisam išao jedino za vrijeme rata jer sam bio dragovoljac i sada u zadnje vrijeme nisam toliko aktivan na stadionu zbog zdravstvenih problema, ali odem kadgod stignem - rekao je navijač pa nastavio:

- Bit ću najsretniji čovjek na svijetu ako Zajec postane predsjednik kluba. Zeko je naš čovjek, tu je rođen. Uvjeren sam da će dati sve što ima za Dinamo.

Pravo na glasanje ima 13025 članova, a prema svemu sudeći odaziv će biti i više nego dobar. Navijači u prvoj izbornoj jedinici biraju između dvije liste, jednu predvodi Velimir Zajec, a drugu Otto Barić junior. Netko će se od njih dvojice u Skupštini sa svojih 25 članova pokušati suprotstaviti Mirku Barišiću, čija je lista u drugoj izbornoj jedinici.

Danas će se održati sjednica Izvršnog odbora Dinama na kojoj će tajnim glasanjem biti izabrano 35 kandidata s te liste. Prvi će rezultati biti poznati večeras, a Dinamo će ih objaviti na službenoj web stranici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 03:07