Ben Chilwell

 GLYN KIRK Afp
TEŽAK UDARAC

Englezi bjesne nakon okršaja s Dinamom: Zvijezda na štakama napustila Stamford Bridge, na udaru i sudac!

‘Zašto ga maltretira? Ben se upravo teško ozlijedio, a on ga tjera da hoda oko terena‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 03. studeni 2022. 08:15

Susret Chelseaja i zagrebačkog Dinama prvi je vratar engleske momčadi Kepa Arrizabalaga promatrao iz lože, do koje se popeo – uz pomoć štaka. Španjolac je trenutačno „izvan uporabe“ zbog ozljede stopala. Neće ga biti pred vratima Chelseja niti u nedjeljnom derbiju s Arsenalom na Stamford Bridgeu.

- Njegov oporavak dobro napreduje, ali ga u nedjelju još nećemo imati na raspolaganju – ustvrdio je menadžer Graham Potter.

Otkako je on preuzeo momčad Chelseja, Kepa je prvi vratar momčadi. Protiv Dinama je, u srijedu navečer, branio Edouard Mendy.

image

Ben Chilwell

GLYN KIRK Afp

Ozljeda Arrizabalage nije jedina loša vijest za navijače Chelseja. U susretu protiv Dinama liječničku je pomoć zatražio i lijevi bek engleske reprezentacije Ben Chilwell. Njemu tek predstoji specijalistički pregled tetive koljena, ali prve prognoze nisu dobre.

Gotovo su ništavni izgledi da se Chilwell pojavi u prvoj utakmici engleske momčadi na Svjetskom prvenstvu, 21. studenog, protiv Irana. Čini se vjerojatnijim da će Chilwell zbog ozljede propustiti turnir u Kataru, ali i predstojeće oglede Chelseja u Premierligi.

- U inače pozitivnoj večeri to je bio težak udarac za nas – konstatirao je Potter.

Zbog šokantne ozljede Chilwella na udaru kritika engleskih medija našao se i sudac utakmice, Francois Letexier. Naime, francuski je arbitar od engleskog reprezentativca tražio da teren napusti dužom rutom, oko igrališta (kako, doduše, nalaže FIFA-in protokol), iako je bilo vidljivo da izbezumljeni Chilwell „ne može šetati travnjakom“.

image
GLYN KIRK Afp

- Zašto ga maltretira? Ben se upravo teško ozlijedio, a on ga tjera da hoda oko terena – komentirao je uživo scenu sa Stamford Bridgea nekadašnji lijevi bek Chelseaja Scott Minto.

Još ljući su bili navijači Chelseaja nakon utakmice. U brojnim komentarima izrazili su nezadovoljstvo što su neke od zvijezda londonskog kluba uopće zaigrali protiv Dinama.

"Ovih prvih 11 je totalna glupost! Mount, Chilwell, Koulibaly i Silva nisu smjeli biti ni blizu kadra za ovu utakmicu", samo je jedan od komentara.

Međutim, Potter je očito smatrao, počuen zagrebačkom utakmicom, da Modri nisu baš tako bezazlen protivnik...

Linker
25. travanj 2024 20:55