GORAN MEHKEK Cropix
VREMENA SU SE PROMIJENILA

Evo gdje bi Dinamo mogao odigrati sve pripremne utakmice: Modri pripremili fantastičnu vijest za navijače?

U ponedjeljak će se točnije znati sve oko modrih priprema
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. lipanj 2024. 15:13

Dinamo je zahvaljujući osvajanju naslova prvaka, svojem euro koeficijentu i raspletom u nekim nacionalnim ligama, dobio na raspolaganje “dugo toplo ljeto”, tako da pripreme startaju tek 1. srpnja.

Prijašnjih godina u ovo doba lipnja Modri su se već okupili, kretali s ljetnim drilom. U ponedjeljak će se točnije znati sve oko modrih priprema, s obzirom na ono što smo naveli u uvodu, došlo je do promjena nekih termina pa se sve mora “ispeglati”, ali ponavljamo, Modri imaju još vremena.

Lendava u blizini

No, znano jest da će Jakirovićevo društvo prvih sedam dana odraditi u Zagrebu, a onda bi 8. srpnja trebalo krenuti prema Austriji, prema Bad Radkersburgu. Na toj lokaciji trebalo bi se ostati do 17. srpnja...

Bad Radkersburg je gradić od nešto više od 3 tisuće stanovnika, na obali Mure, praktički na granici sa Slovenijom. U gradiću se nalazi termalna banja, s kompleksom hotela i lječilišta.

Kad smo već spomenuli Sloveniju, onda postoji mogućnost da će Modri sve pripremne utakmice igrati u - Deželi! Vrlo vjerojatno u Lendavi, makar to još nije potvrđeno. Dakle, pripremat će se u Austriji, a igrati u Sloveniji. Ali, to nije nikakav problem jer je Bad Radkersburg udaljen od Lendave dvadesetak minuta vožnje.

Isto tako, kad već pišemo o pripremama, često su pripremne utakmice zagrebačkog kluba bile zatvorene za javnost, na tribinama su mogli biti samo novinari. Još nije definitno potvrđeno, ali ove koje će se igrati ovog ljeta trebale bi biti otvorene za navijače. Naime, nekad je dolazilo do incidenata na pripremnim utakmicama ZG-kluba, posebno je ostao u sjećanju onaj događaj iz Kapfenberga 2007. godine kad su ujedinjeni navijači Modrih i bečkog Rapida napali policiju, bio je to popriličan kaos. Nakon toga, preporuka tamošnje policije bila je jasna - zabraniti utakmice hrvatskog prvaka u Austriji! Kasnije je Dinamo čak skrivao imena mjesta i protivnika s kojim će se igrati pripremne utakmice kako navijači ne bi dolazili na utakmice. Pa i prošlog ljeta, kad su se Modri pripremali na Brdu kod Kranja, u kampu Slovenskog nogometnog saveza, utakmice su bile zatvorenog tipa.

Druga vremena

Međutim, vremena su se promijenila, tako da su danas navijači Modrih dobrodošli na pripreme, uostalom, vidjeli ste kakva je simbioza navijača i Dinama vladala prošle pobjedničke sezone, pa je za očekivati da će ovog ljeta pripremne utakmice biti otvorene, te će Jakirovićeva momčad, kako sada stvari stoje, imati podršku i na prijateljskim ogledima. Kad smo već kod trenera Modrih Sergeja Jakirovića, on je u subotu bio u Berlinu, na utakmici Hrvatska - Španjolska.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 15:16