GORAN MEHKEK Cropix
NOVA UTAKMICA MODRIH

Evo kakav plan ima Jakirović: Moglo bi biti iznenađenja, hoće li od prve minute zaigrati trojac budućnosti?

Paralelno igranje u Europi i domaćem prvenstvu traži od Jakirovića da koristi više igrača
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 12:21

Noa Mikić, Branko Pavić i Luka Vrbančić mogali bi danas zaigrati protiv Gorice od prve minute. Dinamov trener Sergej Jakirović nije potvrdio s kime će startati u utakmici protiv kuma Rajka Vidovića, ali sigurno na spomenuti trojac najozbiljnije računa, bili na terenu od početka ili ušli kasnije.

Noa Mikić djeluje kao jako dobar potencijal za nasljednika Šime Vrsaljka. Brz i vješt desni branič dosad je fino razvijao karijeru. S prvom ekipom bio je već na zimskim pripremama, nedavno je još jednom pokazao kvalitete na Ramljaku. Taj 17-godišnjak perspektiva je hrvatskog nogometa te se očekuje njegov debi u službenim utakmicama za prvu momčad. Dogodio bi se već zacijelo u finišu protekle sezone kad su mnogi mladi dobili šansu da tada nije bio s kadetskom reprezentacijom.

image

Noa Mikić

NIKOLA VILIC Cropix

Ako je Barcelona prošle subote započela dvoboj s Valencijom na Mestalli s trojicom 17-godišnjaka (Yamal, Cubarsi, Bernal), zašto Dinamo protiv Gorice ne bi s dvojicom i još jednim tinejdžerom? Paralelno igranje u Europi i domaćem prvenstvu traži od Jakirovića da koristi više igrača, a logično je da klub koji uvelike živi od prodaje o mladima vodi računa. HNL im je scena za pokazivanje kvalitete i stjecanje iskustva, kasnije će doći i međunarodne utakmice.

image

Branko Pavić

RONALD GORSIC Cropix

Branko Pavić rođen je 7. studenoga 2006., dakle također ima 17 godina, a za prvu momčad debitirao je sa Slavenom Belupom 18. svibnja ove godine. Nedavno je ušao protiv Istre 1961 što mu je bio treći nastup. Klasični je zadnji vezni, igra bez straha, stručnjaci ga poduže opisuju brojnim komplimentima, a bude li na terenu od prve minute, neće mu biti prvi put jer već je odradio svih 90 s Rudešom u zaključnom kolu proteklog prvenstva. Bio je među mladima koji su “obavili pripremu” za slavljenički autobus i Trg bana Jelačića. Redovno je u rosteru u tekućem prvenstvu, s Osijekom i Šibenikom bio je na klupi.

image

Luka Vrbančić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Luka Vrbančić je nešto stariji, u HNL-u ima osam nastupa i tri gola. U srpnju je napunio 19 godina. Jasno je da Dinamov Paul Scholes mora dobivati šanse ako se u njenu vidi potencijal jer sjedenjem na klupi nitko nije postao igrač. Ofenzivni veznjak jedan je od onih koje se kandidira da bi mogli zamijeniti Marina Baturinu kad plava desetka jednom napusti Maksimir.

Nastup trojca mladih mogao bi biti posebno zanimljiv publici, pogotovo ako startaju od prve minute, a svakako je to i Juan Cordoba za kojeg je objektivno očekivati da se pojavi na terenu. Kolumbijac se predstavio ulascima s klupe, prigoda je da dobije veću minutažu.

Budući da trener nije otkrio kako će točno izgledati sastav, moguća su iznenađenja, ali za vjerovati je da će nastojati sačuvati velik dio glavnih aduta koji će mu itekako trebati u Bakuu. Dobar dio prve ekipe na startu će sjediti na klupi, a s njima i još neki mladi. Od 19. kolovoza pravo nastupa ima i Jan Oliveras, 20-godišnji lijevi branič koji je stigao iz Rome. Sandro Kulenović trebao bi predvoditi napad, a logično je da prigodu dobiju i Marko Rog, i Lukas Kačavenda. Pitanje je hoće li starter biti i Dario Špikić.

Dinamo je u prva tri kola zabio deset golova i osvojio maksimalnih devet bodova, može miran ući u ogled s Goricom koja ima samo jedan bod, čak i u pričuvnom sastavu osjetni je favorit. Ako bi se kojim slučajem dogodilo da ne dobije utakmicu, ništa se dramatično ne bi zbilo, prioritet je Qarabag i ulazak u Ligu prvaka. Na tome mora biti glavni fokus. Neka subota bude dan za mlade i dečke iz drugog plana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:07