DANIEL GONZALEZ ACUNA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
STARTA I EMRELI?

Evo kako bi Dinamo mogao izgledati u spektakularnim okršajima: Moguća i totalna ofenziva s čak tri napadača!

U najintrigantnijem dijelu sezone izvan rostera dva su krucijalno važna igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2022. 07:54

Nije lako treneru Željku Kopiću. Za sudare ogromne važnosti protiv Seville i Osijeka ostao je bez Arijana Ademija i Luke Ivanušeca. U najintrigantnijem dijelu sezone izvan rostera dva su krucijalno važna igrača. Ne samo to, pred trenerom je velika odluka. Kako tretirati te dvije nadolazeće utakmice? Iako vam to u plavom domu niti on, niti "off the record" nitko neće potvrditi, nije teško zaključiti da je Dinamu ona utakmica s Osijekom u nedjelju važnija nego ona u četvrtak sa Sevillom. Ispadanje od Seville bilo bi, iako mnogi zazivaju "novi Tottenham", normalno stanje stvari. Bitka za domaću krunu ipak je ono što je daleko najbitnije. No, s druge strane, ne smije se niti protiv Seville "kihnuti" bez prave borbe, bez pokušaja da se napravi čudo, koje bi bilo veće od onog protiv Spursa. Neki uvjerljiv poraz svakako ne bi legao Kopićevoj momčadi prije velikog okršaja u Gradskom vrtu. Takvi porazi ubijaju samopouzdanje, a Sevilla je momčad koja može svakoga "natrpati" ako joj se pruži prilika. Dakle, pred Kopićem je nezgodna zadaća koga postaviti u udarni sastav protiv Seville, a koga protiv Osijeka. Makar, i nema previše izbora s obzirom na ispadanje Ademija i Ivanušeca...

image

Željko Kopić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kad je obrana u pitanju, onda je dobra vijest da se oporavio Theophile, koji može igrati protiv Andalužana. Uz njega bi, naravno, trebao biti Josip Šutalo, ali nije sigurno da će na poziciji lijevog stopera zaigrati Bartol Franjić. Naime, a to se dobro vidjelo protiv Gorice, Franjić se nakon ovih početnih utakmica podosta "ispuhao", treba mu malo regeneracije pred Osijek, pa bi u udarni sastav mogao upasti Danac Lauritsen, iako ne izgleda kao čovjek u nekoj formi. Protiv Lokomotive je, naime, bolje izgledao Dilaver. Ako Franjića ostavi na klupi, onda je pitanje Lauritsen ili Dilaver. Perić je i dalje ozlijeđen, tako da opcija s njim ne dolazi u obzir.

U sustavu 3-5-2 petorica iza napadača trebali bi biti Ristovski - Gojak - Mišić - Bulat - Bočkaj, a u špici napada Oršić i Petković. To je jedna varijanta. No, postoji i ona druga, u formaciji 3-4-1-2, kakvu je Kopić prezentirao protiv Lokomotive. U toj ispada Bulat, Petković igra polušpicu, a dva napadača su Oršić i - Emreli! Da, Kopić ozbiljno razmišlja da od prve minute kao istureni napadač starta Mahir Emreli, napadačko pojačanje iz Azerbajdžana. Nije isključena i jedna jako ofenzivna varijanta, 3-4-3. U njoj bi u veznu liniju upao Bulat, a trojica isturenih napadača bili bi Emreli, Petković i Oršić.

image
SN

Linker
07. svibanj 2024 15:47