MATIJA DJANJESIC Cropix
KOJI JE PLAN B?

Evo kako bi mogao izgledati Dinamo u ključnoj utakmici: Vraća se važni prvotimac, a Vatreni seli na klupu?

Što sprema Dinamov trener za uzvratni dvoboj sa Salzburgom u utorak na maksimirskom travnjaku?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2022. 14:34

Dobre vijesti stižu iz Maksimira. Reprezentativac Sjeverne Makedonije i Dinamov defenzivac Stefan Ristovski bit će spreman za utakmicu sa Salzburgom!

Na zadnjem treningu prije onog ogleda u Austriji popularni Rile je osjetio bol u aduktoru, pa Ante Čačić ništa nije želio riskirati. Na posljednjim treninzima Ristovski je odradio sve što se od njega tražilo, tako da je u konkurenciji za krucijalno važan sudar u utorak, pa se sada na listi ozlijeđenih nalaze samo dvojica nogometaša - Boško Šutalo i Luka Menalo.

Golemi ulog

Kako će se Dinamo suprotstaviti Salzburgu? Pisali smo već dosta o tome, Modri će morati u Maksimiru više riskirati nego u Red Bull Areni, igraju najvažniju utakmicu sezone u Ligi prvaka. Pobjeda donosi ogromnu nadu u europsko proljeće, čak i za nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Nakon onog sraza u Salzburgu neki su zamjerili Modrima previše defenzivni pristup.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

Pred prepunim Maksimirom logično je očekivati da takav pristup neće biti moguć jer Modre zanimaju samo tri boda koja ih vraćaju u igru za prolazak skupine. No, naravno, srljati grlom u jagode moglo bi biti kontraproduktivno jer Salzburg vjerojatno to i očekuje, a Austrijanci su ubitačni u tranziciji igre. Čačićeva momčad mora odraditi pametnu utakmicu. A za takvu Čačić mora imati plan A i plan B jer stvari se mijenjaju tijekom utakmice.

Logično jest da će Dinamo tražiti pobjedu. Ali, naravno da do pobjeda u Ligi prvaka nije lako stići. Uostalom, osim utakmice Chelsea - Milan (3:0) sve su u skupini bile ‘na knap’, pa i ona utakmica Modrih na San Siru, u kojoj su poraženi s 1:3. Tada su Čačićevi dečki primili golove, baš u najnezgodnije vrijeme, pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena utakmice.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Pa, hoće li možda Čačić mijenjati sustav igre, hoće li i dalje ustrajati u “europskoj formaciji” 3-5-2 ili će možda zaigrati s četvoricom u zadnjoj liniji, u formaciji 4-2-3-1? Naravno da se to ne može znati, to će pred utakmicu odlučiti iskusni Dinamov trener.

Europski sustav

Poznavajući Čačića, znamo da njemu sustav igre i nije ono što odlučuje, njemu je najvažnije kako se igrači ponašaju na travnjaku, kakav im je pristup. Konačno, i u Salzburgu je Dinamo imao visoko podignute Moharramija i Ljubičića, ali teško se izlazilo iz presinga, nije dolazilo do priključivanja igrača iz vezne linije u završnici akcija.

Ali, dobro, za očekivati jest da će se ipak Ante Čačić odlučiti za tih 3-5-2. Naravno, uz ogradu da je to samo naša procjena, trener Dinama o tome ne govori.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Razni planovi

Moglo bi se također očekivati da dođe do promjene na stoperskoj poziciji u odnosu na utakmicu u Salzburgu, da umjesto Theophilea zaigra oporavljeni Ristovski. Vidjet ćemo hoće li Čačić posegnuti za Martinom Baturinom, neke neslužbene informacije govore da je Baturina u najužoj konkurenciji za start od prve minute. To bi onda moglo značiti da će Ivanušec ostati na klupi za početak. Ali, definitivno, zavisno od izgleda utakmice, Dinamov trener sprema te planove A i B...

MOGUĆI SASTAV

Livaković - Perić, Šutalo, Ristovski - Moharrami, Ademi, Ivanušec, Mišić, Ljubičić - Oršić, Petković

23 Navršene godine 19

140 Nastupi za Dinamo 39

22 Golovi za Dinamo 4

17 Asisti za Dinamo 8

12,5 mil. € Vrijednost na TM 3,0 mil. €

Linker
23. travanj 2024 11:35