Kevin Theophile-Catherine

 GORAN MEHKEK Cropix
PRIPREME ZA BAKU

Evo kako će izgledati obrana Dinama protiv Qarabaga, Jakiroviću gotovo sigurno otpao važan igrač

Defenzivna linija modroga kluba imala je ogroman posao s Qarabagom u Zagrebu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 09:30

Ako vas zanima ratna povijest, onda ste sigurno čuli za Maginotovu liniju. To je bio naziv za sustav utvrda uzduž istočne francuske granice od Švicarske do Belgije. Sagrađena je u vremenu između dva svjetska rata, a ime je dobila po francuskom vojnom ministru Andreu Maginotu. Imala je nekoliko podzemnih katova i smatralo se da je neprobojna, ali su je tenkovi Trećeg Reicha s lakoćom zaobišli kad su 1940. napali Francusku.

Nadamo se da “azerbajdžanski tenkovi” neće zaobići modru Maginotovu liniju u kojoj su tri Francuza, Pierre-Gabriel, Bernauer i Theophile. Do utakmice s Goricom, koja se igrala u subotu, modra obrana je primila samo jedan pogodak u službenim utakmicama ove sezone, zabio je Osijek u Opus Areni. Bila je pod kanonadom protiv Qarabaga u utorak, ali Dinamovu obrambenu “legiju stranaca” spasio je naš čovjek, “general Nevistić”.

Zaista je jako, jako zanimljiva obrana maksimirskog kluba, koja mora izdržati u srijedu u Bakuu. Pierre-Gabriel, Theophile, Mmaee, Ogiwara, Bernauer, Torrente, Moharrami, Olivares... Ova dvojica posljednjih neće igrati protiv Qarabaga, ali ako ste brojali, Dinamo u obrambenoj liniji ima čak osam stranaca!? Pa ako još pribrojimo Stefana Ristovskog, kojeg doduše držimo našim, ali je iz Sjeverne Makedonije, onda se priča o plavoj obrani završava na brojci - devet.

Dozvolili previše prilika

Kad smo već kod popularnog Ristovskog, koji se ozlijedio na utakmici s Qarabagom i kojem je kapetan Arijan Ademi prije utakmice s Goricom darivao dres s brojem 150 za isto toliko odigranih utakmica za Dinamo, u klubu čine sve kako bi ga možda osposobili za uzvrat s Qarabagom. No kako sada stvari stoje, nije vjerojatno da će Ristovski biti na raspolaganju za uzvratnu utakmicu.

U Bakuu bi, prema aktualnim promišljanjima, posljednja linija trebala izgledati ovako: Pierre-Gabriel, Theophile, Mmaee, Ogiwara. Dva Francuza, Marokanac i Japanac. Za Theophilea smo znali kakav je igrač jer je dugo godina u plavom domu, a ostala trojica koji bi protiv Qarabaga trebali “zabetonirati” obranu pokazali su se kao dobre investicije, pogotovo Pierre-Gabriel i Mmaee.

Istina, na prvom ogledu s Azerima modra internacionalna obrana dozvolila je previše prilika momčadi Gurbana Gurbanova, ali propuste je spasio odlični Dinamov vratar bez strane putovnice. Za pretpostaviti jest da će Modri na uzvratu igrati zatvorenije nego na Maksimiru, ne trebaju nigdje jurišati, imaju veliku zalihu od tri pogotka. Hoće li Dinamova legija stranaca izdržati?

Osam trofeja

Ristovski je, dakle, jučer primio poseban dres za 150. službenih nastupa u Dinamovoj opremi. U maksimirski je klub došao početkom veljače 2021. godine i u međuvremenu osvojio osam trofeja - četiri naslova prvaka, dva pokala pobjednika Kupa i dva Superkupa. (di)

Linker
12. rujan 2024 21:07