DAMIR KRAJAC Cropix
DO ZADNJEG EURA

Evo kakvu bi Čačić trebao dobiti otpremninu: Nije vjerovao u otkaz, a sad će ga tješiti izreka nezaboravnog Ćire

Prema našim informacijama, Čačić ne popušta po načelu; pregovori su pregovori, ali ugovor je ugovor
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. travanj 2023. 06:55

Ante Čačić je u petak bio u klubu. Podosta je tužan što se sve ovako završilo za njega, koliko vam to možda i čudno zvučalo, stekli smo dojam da zaista niti nakon svih ovih loših rezultata u posljednje vrijeme nije vjerovao da će biti smijenjen. To najbolje pokazuje činjenica da se u četvrtak, kad je odradio posljednji trening, nije oprostio s igračima. Negdje je vjerovao da još nije sve izgubljeno, da će ipak na koncu biti pošteđen zle sudbine.

Držao je da je ipak zaslužio veliki kredit nakon što je napravio sjajan posao u Dinamu, uzeo prvenstvo u teškim okolnostima prošle sezone, uzeo Superkup, ušao u Ligu prvaka i donio klubu ogromne milijune eura. Međutim, dovoljno je iskusan da zna da je trenerski život jednostavno takav, a naročito u Dinamu, gdje se serija lošijih rezultata jednostavno ne tolerira.

Trebao bi otići s otpremninom od 1,7 milijuna eura. To je ona pozitivna strana njegove priče. Ogroman je to novac. Kad o ovome pišemo, uvijek se sjetimo pokojnog, ali ‘besmrtnog‘ Ćire Blaževića i one njegove poznate rečenice; ‘kad mi je teško, samo se sjetim računa u švicarskoj banci‘.

Tako se i sad Čačić, kad mu je sve teško palo, može sjetiti otpremnine. Bol će lakše proći. Inače tehniciralo se da će možda u razgovorima s čelnim ljudima i klubu pregovarati da ipak malo spusti cijenu rastanka, u plavim dvorima su se tome čak i nadali. Ovog trenutka nam se čini da je to bila samo lažna nada, koja se doduđe nikad ne umori. Pa zato se i priča s Čačićem na tu temu. No, zasada, prema našim informacijama, bivši trener i sportski direktor ne popušta po načelu; pregovori su pregovori, ali ugovor je ugovor...

Dakle, ako se ne dogodi neko veliko iznenađenje, Dinamo će mu morati isplatiti punu otpreminu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 11:31