Koga će Dinamo izvući ako uđe u Ligu prvaka?

 AFP
TREBA PRVO PROĆI NORVEŽANE

Evo koga Dinamo može izvući ako prođe u Ligu prvaka: Skupine smrti djeluju atraktivno i zastrašujuće!

Nakon sinoćnjih utakmica poznato je kako izgledaju jakosni šeširi za ždrijeb Lige prvaka.
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2022. 10:21

Dinamo večeras od 21 igra uzvratnu utakmicu playoffa kvalifikacija za Ligu prvaka. Modri traže prolazak protiv norveškog Bodo/Gimta koji je u prvoj utakmici slavio s 1:0.

Ulazak u Ligu prvaka Dinamu bi donio i veliki financijski kolač, ali nakon sinoćnjih utakmica kvalifikacija jasno je da će Zagrepčani imati jako tešku skupinu ako uđu u elitno europsko natjecanja. Naime, prolazak Benfice u Ligu prvaka znači da hrvatski prvak više nema nikakve šanse da eventualno uhvati treći pot u ždrijebu koji je na rasporedu u četvrtak u 18 sati.

Osim Benfice, sinoć su prolazak u Ligu prvaka potvrdili još Viktoria Plzen i Maccabi Haifa pa trenutno imamo 29 od 32 kluba koji će se boriti za naslov prvaka Europe. Poznato je i kako će izgledati jakosne skupine pa navijači Dinama se mogu već poigrati sa sastavljanjem najteže i najlakše eventualne skupine za Modre. Podsjetimo da se u prvoj jakosnoj skupini nalaze aktualni pobjednici Lige prvaka i Europske lige te prvaci šest najjačih europskih liga. Kako je Real prvak i Europe i Španjolske, onda je u prvu jakosnu skupinu ušao i Ajax kao prvak Nizozemske. Ostale jakosne skupine se tvore prema UEFA-inom koeficijentu.

S obzirom na to da je Dinamo u zadnjoj jakosnoj skupini, ždrijeb može biti jako loš za hrvatskog prvaka. Potencijalno se može dogoditi da Modri dobiju, primjerice, skupinu smrti - Real, Juventus i Borussiju Dortmund.

Ili Bayern, Barcelonu i Inter. Ili PSG, Liverpool i Napoli. Naravno, može biti i lakših - Eintracht ili Ajax iz prve skupine, Sevilla iz druge te Šahtar, Salzburg ili Benfica iz treće. U svakom slučaju, uzbudljiv će biti ždrijeb za Dinamo. Ali prvo trebaju proći Bodo/Glimt.

Jakosne skupine trenutno izgledaju ovako:

Prva jakosna skupina:

Real Madrid (Španjolska), Eintracht (Njemačka), Manchester City (Engleska), Milan (Italija), Bayern (Njemačka), PSG (Francuska), Porto (Portugal), Ajax (Nizozemska)

Druga jakosna skupina:

Liverpool (Engleska), Chelsea (Engleska), Barcelona (Španjolska), Juventus (Italija), Atletico Madrid (Španjolska), Sevilla (Španjolska), Leipzig (Njemačka), Tottenham (Engleska)

Treća jakosna skupina:

Borussia Dortmund (Njemačka), Salzburg (Austrija), Šahtar (Ukrajina), Inter (Italija), Napoli (Italija), Benfica (Portugal), Sporting (Portugal), Bayer Leverkusen (Njemačka)

Četvrta jakosna skupina:

Olympique (Francuska), Club Brugge (Belgija), Celtic (Škotska), Kopenhagen (Danska) - Trabzonspor (Turska), Bodo/Glimt (Norveška) - Dinamo (Hrvatska), Viktoria Plzen (Češka), Rangers (Škotska) - PSV (Nizozemska), Maccabi Haifa (Izrael)

Linker
27. srpanj 2024 01:27