DAMIR KRAJAC Cropix
SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU

Evo što se zaista dogodilo u vezi Dinama i Ademija: Sve je jasno - kapetan ostaje na Maksimiru!

Istina je da Ademi nikada nije ni tražio, a kamoli inzistirao na odlasku iz Dinama.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 18:23

U ponedjeljak je klupske prostorije posjetio Dinamov kapetan Arijan Ademi i zatražio je razgovor s predsjednicom Uprave, Vlatkom Peras, te sportskim direktorom i trenerom Antom Čačićem. Tema je bila vezana uz možebitni Ademijev odlazak u inozemstvo, kapetan je rekao da ima ponude nekih klubova i želio se raspitati kakav je Dinamov stav u svezi nastavka njegove karijere.

I nakon obavljenog razgovora, zaključak je da Ademi ostaje u klubu! Doznali smo da mu je objašnjeno kako je iznimno potreban momčadi, posebno u ovoj situaciji, te da je Čačić ponovio ono što je rekao prije nekoliko dana na konferenciji za novinare:

- U ovom prijelaznom roku samo Livaković može otići, budući da ima klauzulu u ugovoru, na osnovi koje će ga Dinamo pustiti plati li neki klub odštetu od deset milijuna eura! I tu ne možemo ništa, jer je klauzula takva kakva jest. A svi ostali igrači ostaju, nikakvih odlazak neće biti – rekao je tada Čačić, posebno istaknuvši i ovo:

image
KERSTIN JOENSSON/AFP/PROFIMEDIA Kerstin Joensson/afp/profimedia

- Naš kapetan Ademi sigurno će u drugom dijelu prvenstvene utrke biti na našem zapovjednom mostu!

U skladu s tim riječima, okončan je i sastanak Ademija s Vlatkom Peras i Antom Čačićem. Prema informacijama koje imamo, Ademi je mirno prihvatio tu klupsku odluku. Nema ni razloga da ne bude tako, u Maksimiru ima dobar ugovor, ima status kakav kapetan i treba imati, iako je posljednjih dana bio pomalo uznemiren nakon što je Zdravko Mamić na "pressici" u Mostaru rekao kako su neki klupski čelnici jesenas pojedinim novinarima slali poruke u kojima je bila iskazivana sumnja u Ademijevu kvalitetu.

Međutim, dobre su Ademijeve igre pobudile i zanimanje inozemnih klubova. Prošloga je tjedna tako bilo obznanjeno da ga želi Valencia, zainteresiran je i neimenovani engleski klub, a u te se glasine uplela i navodna ponuda iz Azije, koja je bila financijski jača od ovih europskih. Ranijih se godina špekuliralo o zanimanju Rome, Lillea, Benfice i još nekih klubova za Dinamova 31-godišnjeg kapetana, međutim i Dinamo i Ademi otklonili su te ponude. Nikad Ademi nije zaboravio da je Dinamo stao apsolutno uz njega za vrijeme suspenzije zbog navodnog dopinga, stoga nikad nije ni inzistirao na odlasku, a prije godinu i pol je produžio ugovor s Plavima do ljeta 2026. godine!

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Bude li tako, dočekat će nogometnu mirovinu u Dinamu. To je svakako velika želja i kluba, kao i navijača Plavih, a ni Ademi zacijelo ne bi imao ništa protiv takvoga raspleta. Uostalom, upisao je i trenersku Akademiju u Zagrebu, a uoči potpisa posljednjeg ugovora razgovaralo se i o tome da nakon karijere ostane u klubu na nekoj funkciji. Ili kao trener, ili u sportskom sektoru klupske Uprave.

Ademi je, podsjetimo, u Dinamo došao kao tinejdžer, u srpnju 2010. godine iz Šibenika, u Maksimiru je već 13 godina i postao je Dinamov zaštitni znak. Odigrao je za Plave 351. službenu utakmicu, postigao je 39 pogodaka i godinama je jedan od najboljih igrača hrvatskog prvaka. I trebao bi biti jedan od ključnih Čačićevih ljudi u ovosezonskoj borbi za naslov prvaka, pravi kapetan i najčvršća karika. Kao što je bio i posljednjih godina...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 22:45