Ante Čačić

 Anadolu Agency Via Afp
KADROVSKA KRIŽALJKA

Evo tko bi u Dinamu među prvima mogao dobiti otkaz. Čačić? Njegov odnos sa Šimićem zasad je velika enigma

Maksimirski klub mogao bi, uvjetno rečeno, neko vrijeme imati dvojicu sportskih direktora
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2023. 22:46

A što sada? To je naravno najvažnije pitanje nakon što se bez kvoruma raspala toliko najavljivana Dinamova Skupština u Sheratonu? Prvo, danas (subota) na rasporedu je sastanak Izvršnog odbora, kojem danas i nestaje mandat. U svojim posljednjim trenucima IO će izabrati još dva nova člana Uprave koji će se priključiti predsjednici Vlatki Peras i Dariju Šimiću. A onda starta razdoblje do nove Skupštine koja će se po svemu održati u prosincu. Modri klub će tako funkcionirati bez Izvršnog i Nadzornog odbora, a njime će upravljati predsjednik Mirko Barišić i Uprava.

Što će se događati u sportskom sektoru? Kao što vjerojatno znate, Ante Čačić ima ugovor na još godinu dana kao trener i sportski direktor. Spekuliralo se da novi član Uprave Dario Šimić ima svog kandidata za budućeg trenera, u eter se guralo ime Igora Bišćana, njegovog prijatelja i izbornika mlade U-21 reprezentacije. Da je pobijedila struja Zdravka Mamića, isto tako se spekuliralo, da bi Čačić bio smijenjen po kratkom postupku.

Tvrdoglav tip

Međutim, to su sve naravno spekulacije. Jer zaista nema baš nikakvih argumenata da se Čačić makne sa svoje pozicije. Kako bi bilo tko mogao opravdati njegovu smjenu? Čovjek ima rezultate, sve što je dodirnuo pretvorio je u zlato, uzeo je prošlo prvenstvo kad je Dinamo tonuo, osigurao je po svemu i ovo... U međuvremenu je uzeo Superkup, osiguralo Dinamu ulazak u Ligu prvaka, donio milijune eura u blagajnu. Mijenjati čovjeka koji ima ovakve uspješnice bilo bi totalno - suludo. I baš se ničime ne bi moglo opravdati.

image

Dario Šimić

Tom Dubravec/Cropix

Ako Čačić i njegovi dečki i dalje budu pobjeđivali, ako uz prvenstvo uzmu još i kup, onda se o tome ne može raspravljati niti na kraju ove sezone. Valjda ne trebamo niti spominjati da je Čačić uspio u ovo krizno doba u maksimirskim igrama prijestolja izolirati, ne dozvoliti da momčad uvede u te igre bez granica. Bez obzira na sve što smo mogli vidjeti nakon one prosinačke Skupštine, ipak ne možemo povjerovati da je Dinamo brod luđaka. Dakle, uz uvjet da sve Čačiću i dalje ide po loju, on bi trebao kao trener biti ‘uklesan u kamen‘.

E sad, bit će zanimljivo kad se radi o njegovoj ulozi sportskog direktora. Naime, Dario Šimić je u Upravu ušao kao čovjek koji će biti primarno zadužen za sportski sektor. Što bi se na neki način moglo izjednačiti s ulogom - sportskog direktora. Dakle, ako malo karikiramo, Dinamo bi imao dva sportska direktora. Zanima nas živo kako će to funkcionirati. Očito će Čačić i Šimić morati surađivati. Nema druge... Kakva će biti suradnja teško je kazati. Znamo da je Čačić tvrdoglav tip, na kojeg se ne može utjecati i da uvijek želi ostvariti ono što mu je na umu.

image

Marijan Vlak

Goran Mehkek/Cropix

Uostalom, to se vidjelo i ovog prijelaznog roka, a i prije, nije ga zanimao niti Kleinheisler, niti Brekalo, niti Pjaca... Odlučio je pustiti Mislava Oršića, sad Arijana Ademija... S druge strane pak, Dario Šimić nije došao u Dinamo samo sjediti, sigurno sa sobom nosi pregršt ideja i vizija kad je sportski sektor u pitanju. Dakle, odnos Čačić-Šimić bit će uzbudljivo pratiti. Zamjenik sportskog direktora jest Marko Vukelić, koji je također sve ovo vrijeme radio dobro svoj posao, na njega nikada nije bilo nikakvih zamjerki, a na Skupštini se priklonio struji Mirka Barišića. To znači da bi i on trebao biti siguran za svoju stolicu.

Dvojac odlazi u povijest

Što će biti s nogometnom školom? Tu je šef Tomislav Butina, koji se odlično slaže i surađuje s Čačićem. Nogometna škola radi svoj posao, Dinamo opet ima dobrih mladih igrača, uostalom, o tome smo dosta pisali, njih nekolicina bila je priključena na zimskim pripremama, sad se neki otišli na posudbu, držimo da niti u tom sektoru zasad neće biti nikakvih bitnih promjena.

Sad dolazimo do - Marijana Vlaka. On je glavni skaut Dinama, ali on se priklonio struji Zdravka Mamića i njegove akcije u klubu su totalno pale. Logično jest očekivati da će ga Uprava vjerojatno poslati u povijest. Jer zaista je nemoguće očekivati da bi novi sastav Uprave mogao raditi s čovjekom koji je protiv njih, koji ih može opstruirati. Isto vrijedi i za Dalibora Poldrugača koji je na čelu Dinamovih veterana. Poldrugač je bio jako glasan na Skupštini u zastupanju Mamićeve struje, tako da je i on vjerojatno bivši.

image

Dalibor Poldrugač

Ronald Goršić/Cropix

Linker
03. svibanj 2024 08:09