Mirko Barišić i Zdravko Mamić

 NENAD DUGI/CROPIX Cropix
NOVI ČOVJEK ZA TRANSFERE

Evo tko će umjesto Zdravka Mamića kupovati i prodavati igrače, zbog ovoga je počeo veliki rat za Dinamo!

Kako trenutačno stvari stoje, ponude mogu stizati i nema nikakve pravne nesigurnosti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. prosinac 2022. 14:13

Trofejni predsjednik Dinama Mirko Barišić je u današnjem velikom razgovoru samo za SN objasnio da krize u upravljanju maksimirskog kluba - nema. To je bitno zbog zimskog prijelaznog roka u kojem se predviđaju neki izlazni i dolazni transferi. Dakle, stvari ovako stoje...

Poslove oko transfera će raditi trenutačna Uprava kluba, predsjednica Vlatka Peras, te članovi Amra Peternel i Krešimir Antolić. Osim navedene trojke, ovlašteni potpisnik je i predsjednik kluba Mirko Barišić. Ne samo za transfere, nego i za sve ostale pravne poslove kluba.

Bez pretrpavanja

Dakle, Uprava odlučuje hoće li se neki igrač prodati ili dovesti. Odluka može biti jednoglasna ili se može odlučiti glasovanjem 2:1. Međutim, odluci Uprave prethodi vrlo jasan proces, koji uključuje sportski sektor, a kao glavnu figuru - trenera i v.d. sportskog direktora Antu Čačića! On daje ključne prijedloge oko odlaska ili dolaska igrača. A Uprava je ta koja će te prijedloge usvojiti ili - neće.

image

Ante Čačić

Cropix

Tu i dolazimo do zapravo glavne poante cijele priče oko Dinama. Do bunta na Skupštini došlo je nakon odluke Izvršnog odbora Dinama da će v.d. sportskog direktora postati Ante Čačić. A Čačić je čovjek kojeg ne može kontrolirati struja koju smo nazvali “strujom Zdravka Mamića”. Čačića zapravo ne može kontrolirati nitko. On je taj koji kontrolira sportski sektor.

Recimo, ovoga trenutka Čačićev stav jest da se nikako ne smije pretrpati Dinamova svlačionica, te da će dolasci ovisiti o odlascima igrača. Dakle, sve je bistro, prijelazni rok u Dinamu može normalno funkcionirati. I vodit će ga Ante Čačić i trenutačna Dinamova vlast. Drugim riječima, ponude mogu stizati i nema nikakve pravne nesigurnosti.

Inače, zapisnik s one kontroverzne Skupštine još nije odaslan u Gradski ured za upravu i imovinsko-pravne odnose na verifikaciju. Možemo zaključiti da se očito dorađuje, tko zna, možda se po njemu nešto “kopa”. Drugo je sad pitanje može li se zapisnik sa Skupštine prepravljati, može li mu se nešto dodati, oduzeti.... Također, u klub još nije stigla niti pozvana Sportska inspekcija.

Bit će tu još dosta okapanja oko legitimiteta te Skupštine, ali i generalno oko Dinamove Skupštine, te oko priče da je Izvršni odbor dužan provesti njene odluke oko smjene ili imenovanja članova Uprave. Posebno je intrigantno to da su u Dinamovoj Skupštini zaposlenici kluba. Kažu nam neki pravni izvori da je to skroz neuobičajeno.

Kazali su nam i jedan zgodan primjer. Recimo, zaposlenici kluba se obrate Upravi i žele povećanje plaća. Uprava kaže da to ne dolazi u obzir, a onda na Skupštini, zbog takvog negativnog stava, zaposlenici, članovi Skupštine, skupe dovoljno glasova i - smjene Upravu kluba! Zato jest logično da Izvršni odbor imenuje i razrješuje članove Uprave.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:13