Mahir Emreli

 Cropix
NAMETNUO SE ČAČIĆU

Evo tko je najveće pozitivno iznenađenje Dinamovih priprema: Od priča o odlasku do velike prilike!?

S druge strane, Lauritsen je bio najveći gubitnik rovinjskog okupljanja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. siječanj 2023. 06:58

U četvrtak završavaju Dinamove rovinjske pripreme, preostala je još samo utakmica s Celjem i pravac - Zagreb. Petak i subota biti će slobodni dani, a u nedjelju će plavi dečki opet na teren. Ove zimske pripreme bile su nešto drukčije od prethodnih, jer, ako ne računamo međusobni ogled, Modri su odigrali tek jednu pripremnu utakmicu. Odigrati će još jednu protiv još jednog slovenskog prvoligaša Brava 17. siječnja. Početak priprema u obilježio je odlazak Mislava Oršića u Southampton, o tome se naravno najviše lamentiralo, iako Orša nije niti stigao u Rovinj. Kasnije su zbog bolesti stigli Arijan Ademi i Josip Mišić, a najveći gubitnik rovinjskog okupljanja bio je Danac Rasmus Lauritsen, koji je zbog problema s tetivom trenirao po posebnom programu i sigurno nije kandidat za momčad na startu sezone.

image

Rasmus Lauritsen

RONALD GORSIC Cropix

Gledajući treninge u Rovinju, nekako bi mogli utvrditi da je najveće pozitivno iznenađenje bio - Mahir Emreli. Azer je djelovao iznimno raspoloženo, moćno, agresivno. Stvarno se nametnuo Čačiću, tu nema nikakve dvojbe. Zanimljivo, prije početka zimskih priprema, lamentiralo se oko toga da bi Emreli mogao otići iz plavog kluba, ali nakon svega što smo vidjeli, imamo dojam da će imati dosta prilika na proljeće, na desnoj strani ili na poziciji špice. Eventualnim odlaskom Petkovića, otvara mu se još veća prilika.

image

Mahir Emreli

RONALD GORSIC Cropix

Još je jedan igrač za kojeg se mislilo da će biti na listi onih koji bi mogli napustiti Modre imao Čačićevo povjerenje. Radi se o Theophileu. Trener ga je želio zadržati u momčadi i pokazalo se da je to pametan potez. Naime, nikad se ne može znati hoće li do konca zimskog mercata stići kakva ponuda za hrvatskog reprezentativca Josipa Šutala. Ako stigne neka koja bi bila lukrativna, sjajni stoper mogao bi otići. Njegov prezimenjak Boško je ipak povratnik, s njime treba polako, ne smije ga se forsirati kako ne bi obnovio ozljedu. Za Lauritsena smo već napisali da je ozlijeđen... Tako da je zaista bilo potrebe zadržati Theophilea, jer bi se moglo dogoditi da iskrsne problem na stoperskim pozicijama. Jer od nabrojenih Ćaćić ima na raspolaganju još samo Dinu Perića. Koji je bio super i koji će za početak sezone biti vjerojatno prva stoperska opcija uz Josipa Šutala. Vidjeli smo u Rovinju i mlade snage Dinama, o njima smo već dosta toga napisali. Po viđenom, Modri neće imati problema u budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 00:31