GORAN MEHKEK Cropix
KAKO DO ELITE?

Evo tko stoji Dinamu na putu do Lige prvaka: Ovo su svi mogući protivnici Modrih na otvaranju europske sezone

Raščistila se situacija oko potencijalnih suparnika Dinamu na putu prema željenom plasmanu u Ligu prvaka
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. svibanj 2023. 20:59

Polako završavaju sva nogometna prvenstva u europskim državama i kompletira se popis klubova koji će krenuti u kvalifikacije za Ligu prvaka ovog ljeta. Čekamo još nekoliko raspleta, bitka za titulu nije još odlučena u Bugarskoj (CSKA Sofija 80, Ludogorec 79 bodova, do kraja dva kola), Armenija (Urartu 79, Pjunik 77, do kraja dva kola) i Belgiji (Antwerp 46, Union St. Gilloise 46, Genk 45, kolo do kraja).

Raščistila se situacija oko potencijalnih suparnika Dinamu na putu prema željenom plasmanu u Ligu prvaka. Ono što je sigurno jest da ni u jednom kvalifikacijskom kolu u koje se hrvatski prvak plasira, njegov suparnik neće biti danski FC Kopenhagen, švicarski Young Boys i turski Galatasaray. S Dinamom, čiji je koeficijent 55.000 najbolji od svih klubova u kvalifikacijama, te tri momčadi zaokružuju poker klubova koji će, stigne li do play-offa, imati ulogu nositelja u tim dvobojima posljednjeg kvalifikacijskog kola.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U onom za Dinamo prvom, općenito drugom, zagrebački klub će za suparnika dobiti ili ciparskog prvaka Aris Limassol ili boljeg iz dvoboja 1. pretkola u kojem će nositelji biti Maccabi Haifa, Žalgiris Vilnius, HJK Helsinki, Flora Tallinn, Shamrock Rovers, The New Saints, Olimpija Ljubljana ili Zrinjski Mostar. Toj skupini pridodat će se još jedan klub. Ako Ludogorec bude prvak Bugarske, Dinamov potencijalni suparnik bit će bolji iz dvoboja 1. kola kvalifikacija u kojem će igrati kazahstanska Astana, a ako prvak bude CSKA Sofija, onda će pobjednik njenog para 1. pretkola možda biti prvi suparnik na Dinamovom otvorenju europske sezone. Ždrijeb 2. pretkola bit će 21. lipnja.


Najjači mogući suparnici Dinama u pretkolima LP prema koeficijentu kluba

2. kvalifikacijsko kolo

Astana ili CSKA Sofija

Maccabi Haifa

Žalgiris Vilnius

HJK Helsinki

Shamrock Rovers

The New Saints

3. kvalifikacijsko kolo

Ludogorec ili CSKA Sofija

Molde

Šerif

BATE Borisov

Sparta Prag

AEK Atena

Play-off runda

Ferencvaros

Karabah

Slovan Bratislava

Antwerp, Union ili Genk

Linker
25. travanj 2024 23:30