Mirko Barišić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
PIŠE TOMISLAV JURANOVIĆ

Evo zašto je Barišić dobio čak devet savjetnika i tko je ostao šokiran današnjim zapletom u Maksimiru

Dinamo je dva dana nakon cirkusa u Sheratonu dobio intrigantni zaplet.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 11. ožujak 2023. 16:09

Trebalo je to biti nešto "pro forme": Izvršni odbor zahvaliti se na fukciji, uz "amenovanje" ljudi koji će ući u Upravu, za što se optiralo u smjeru Darka Podnara i Zrinka Čustonje, nakon čega bi Uprava s predsjednicom Peras i članom Uprave za sport Šimićem zatvorilo knjigu punu crnila i zmazanoće koja je vladala posljednja tri mjeseca.

A onda - preokret: dio članova IO-a, uz jaku sugestiju Nikole Hanžela, umjesto Čustonje uspio je u posljednji čas ‘progurati‘ Danijela Tomačića (44), člana komisije za natjecanje i program rada Nogometnog saveza Karlovačke županije te direktora LANA Grupe, tvrtke koja je i sponzor Dinama, a onda je, na koncu, osnovano i Savjetničko tijelo predsjednika Barišića u koje su jednoglasno su izabrani: Bergman, Cvitković, Gašparović, Hanžel, Todorić, Naglić, Vedriš, Đulić i Marković.

Dario Šimić odlučio je uzeti "time-out" kako bi se posvetio okrugu svoga djelovanja, stoga nije bilo komentara iz njegove "struje", međutim, iz drugih kanala dobili smo informaciju kako je priličan broj zainteresiranih dionika iznenađen, pa i šokiran ovim raspletom. Od politike, pa i HNS-a.

Naime, jasnom logikom, Šimić je imao samo jednog čovjeka kojeg je želio implementirati u IO, a to je Ivan Nauković, vlasnik pivovare Medvedgrad. No, njegovo ime, eto, nije osvanulo u Vijeću koje ima savjetodavnu ulogu, iako, da se ne lažemo, njenim osnivanjem IO želi zadržati utjecaj. A osim toga, posve je jasno, upravo s tim potezima i Barišić je pokazao kako ne vjeruje do kraja promjenama, jer ova imenovanja dokazuju da je u njima tražio sigurnost za sebe.

Konačno, Podnar, kojeg Šimić, nota bene, iznimno cijeni, bio je već prije nekog vremena Antolićev izbor, Tomačić je, dakle, Hanželov, a Vlatka Peras, iako želi s mjesta predsjednice Uprave provesti Dinamo u novu eru, još je tijekom studenog, navodno, uz Barišića bila protiv Antolićeva željenog angažmana Šimića na mjesto sportskog direktora.

Zbog svega, umjesto glavne priče o osnivanju radnog tijela oko novog Statuta, pa i neovisne tvrtke zadužene za izgradnju stadiona, Dinamo je dva dana nakon cirkusa u Sheratonu dobio intrigantni zaplet. Možda će priča imati očekivan slijed novoga doba, no predugo pratimo Dinamo kako ne bismo postavili ogradu. I jasno, teoretsko pitanje na koje će odgovori stići vrlo brzo: hoće li Šimić doista ima slobodne ruke i ovlasti, ili će u Upravi imati oponente. I što ako u nekom času, recimo, rezultat unutar Uprave oko nekih odluka bude 2-2? Što onda, tko će dati konačan sud?

Kako saznajemo, u takvom slučaju presuđuje glas predsjednice Uprave Vlatke Peras.

Uz mnoga još uvijek otvorena pitanja, jedan zaključak uvijek se i ponovno nameće: nikad ne otpisujte Mirka Barišića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 21:36