Mahir Emreli i Mislav Oršić

 GORAN MEHKEK Cropix
U PROBLEMIMA

FIFA suspendirala napadača Dinama! Stigla je reakcija iz Maksimira, a javili su se i iz njegovog bivšeg kluba

Poljski mediji navode kako ne može sudjelovati u nogometnim aktivnostima sve dok ne otplati dug
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2022. 18:40

FIFA je suspendirala Mahira Emrelija, javljaju poljski mediji, a preko naših smo izvora saznali i da je tijekom dana potvrda stigla u zagrebački klub. Kako stvari stoje, napadač Dinama trenutno ne može sudjelovati u nogometnim aktivnostima.

Poljaci navode kako je to posljedica suđenja koje je Azer izgubio od svog bivšeg kluba, Legije iz Varšave.

"Informacije o kazni Emreliju iznio je Jakub Laskowski, direktor za pravne poslove i administraciju Legije. On navodi da će suspenzija izrečena 25-godišnjaku vrijediti sve dok ne podmiri sve financijske obveze prema klubu", piše polsatsport.pl.

Emreli je, kako se navodi, prema presudi FIFA-e Legiji ostao dužan 100 tisuća eura. Više informacija o ovom slučaju u ovim trenucima nema...

Azerbajdžanac se, podsjetimo, nakratko zadržao u Legiji, a za poljski je klub upisao 33 nastupa, 11 pogodaka i dvije asistencije. No, i to mu je bilo dovoljno da ispiše povijest kluba jer je u dresu Legije poentirao u svim natjecanjima u kojima je nastupio (prvenstvo, Poljski kup, Poljski superkup, Europska liga, Liga prvaka). Sve to napravio je u razdoblju od srpnja do rujna 2021. godine. U Dinamo je stigao u veljači 2022. nakon što je s Legijom raskinuo ugovor.

PRIOPĆENJE GNK DINAMO

"S obzirom na velik broj medijskih upita obavještavamo javnost o tome da je GNK Dinamo preko Hrvatskog nogometnog saveza zaprimio tijekom današnjeg dana odluku FIFA-e o suspenziji igrača prve momčadi Mahira Emrelija zbog financijskih obveza koje igrač nije podmirio prema svom bivšem klubu varšavskoj Legiji u roku dogovorenom kroz međusobni sporazum između igrača i Legije.

Dinamo nije stranka u ovom postupku, ali će primijeniti odluku FIFA-e o suspenziji sve dok sukladno toj odluci kompletno dugovanje igrača Mahira Emrelija prema Legiji ne bude podmireno."

image
RONALD GORSIC Cropix

Linker
24. travanj 2024 18:16