Petar Bočkaj u akciji

 GORAN MEHKEK/Cropix
PRVA PROVJERA

FOTO: Dinamo se namučio protiv trećeligaša Dugog Sela, debitiralo jedino Bišćanovo pojačanje

Jedini pogodak postigao je Bartol Barišić u 79. minuti. Bila je to prva pripremna utakmica Modrih
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 24. lipanj 2023. 21:21

Dugo Selo - Dinamo 0:1 (Barišić 78.)

Dugo Selo, Gradski stadion. Gledatelja 300. Sudac: Stanić. Pomoćnici: Pranjić, Šarić (svi iz Dugog Sela).

DUGO SELO: Kakša, Bastalec, Franjčić, Darojković, Filipović, Radoš, Tarasenko, Slunjski, Petković, M. Starčić, Kovačić (još su igrali: Barkić, J. Starčić, Živković, Kajtazi, Janušić, Palić, Ljuboja, Božinović. Trener: Tihomir Šeperac.

DINAMO: Nevistić, Štefulj, Bermauer, Bočkaj, Ljubičić, Topić, Drmić, Mišić, Gurlica, Vrbančić, Špikić (još su igrali: Rajić, Krđalić, Soldo, Marin, Sučić, Lukamić, Barišić, Vasilj). Trener: Igor Bišćan.


Dinamo je prijateljskom utakmicom u najdužem hrvatskom selu uveličao proslavu 100 godina NK Dugo Selo. Momčad iz Maksimira slavila je 1:0. Plavi su na gradskom stadionu u Dugom Selu dočekani u iznimno prijateljskom i ugodnom ozračju pred oko 3000 gledatelja.

Ovaj nogometni blagdan koji će ostati upisan u povijesti Dugog Sela, osim velikog broja navijača, koje Dinamo u tom dijelu Hrvatske ima jako puno, privukao je bivše igrače, trenere Dugog Sela i sve one koji su na bilo koji način povezani s klubom. Bila je to sjajna prilika da se svi oni okupe kao zajednica, za obnovu stara prijateljstva i stvore nove uspomene koje će pamtiti čitav život.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Prije utakmice na terenu je održana prigodna svečanost, Dinamo je domaćinu za uspomenu povodom rođendana poklonio kristal kao poklon, dok je domaćin, odnosno predsjednik Dugog Sela, Damir Fintić predao kapetanu Dinama Mišiću priznanje kao uspomenu na ovu utakmicu.

Dok su slavljenici s jedne strane imali puno sreće i čast biti prva momčad koja je ugostila nove/stare prvake nakon osvajanja novog naslova, s druge nisu imali sreće jer gosti iz Zagreba uspjeli su iskoristiti jednu malo njihovu neoporeznost i slaviti minimalnu pobjedu.

image

Fran Topić

GORAN MEHKEK Cropix

Unatoč silnim izostancima, Modri su u Dugom Selu istrčali u itekako respektabilnom sastavu. Ali na terenu nisu pokazali tko je prvoligaš i prvak države, ostali su dosta dužni Dugoselskoj publici. Prvu stvorio je domaći drugoligaš, trećeg ranga natjecanja u 7. minuti. Slunjski, jedan od najboljih igrača na terenu, majstorski je dubinskom loptom izbacio u priliku Darojkovića, međutim, domaći napadač u presudnom trenutku nije najbolje reagirao sa desetak metara pogodio je mlakim udarcem vratara Nevistića.

Gosti iz Maksimira opasni su dvije minute kasnije, Ljubičić se našao pred vratarem Kakšom, ali ni on nije imao mirnoće u završnici. S druge strane veliki pljesak na otvorenoj sceni pobrao je Maks Slunjski. Napadač domaćina majstorski se u šesnastercu gostiju oslobodio svoga čuvara potom je iz okreta snažno tukao ali lopta je nekoliko milimetara prohujala pored lijeve vratnice. Uzdah gledališta dogodio se u 20. minuti. Bočkaj je sa desne strane iz slobodnog udarca poslao loptu u peterac domaćina gdje je uklizao Gurlica ali je poslao loptu visoko prekovratnice.

image

Igor Bišćan

GORAN MEHKEK Cropix

Najljepši trenutak utakmice dogodio se minutu kasnije. U brzoj kontri povukao je Darojković, koji je potom gurnuo loptu desno do slobodnog Petkovića, koji dijagonalom produžuje do Tarasenka na nekih deset metara i kad su već na klupi domaćina otvarali pjenušac, veznjak Dugog Sela poslao je loptu pored desne vratnice. Dugo Selo je potom prijetilo preko Kovačića koji je tupovskim udarcem sa ruba šesnaesterca tukao preko vratnice.

Šikić je nabacio s lijeve strane, Marin utrčao u sredinu i krasnim trzajem glavom od spojnice poslao loptu u same rašlje; prekrasan prvi pogodak brzonogog napadača. Modri su imali priliku u 45. minuti, ali je Ljubičičev udarac glavom završio pored vratnice.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Treneri Dugog Sela i Dinama na poluvremenu napravili su nekoliko izmjena, koje su više pomogle Dinamu, jer je bio daleko poduzetniji i jednom je pogodio mrežu. Barišić je najprije imao priliku u 49. minuti, ali poslije udarca glavom nije bio precizan, a potom je konačno plave gurnuo u 78. minuti u prednost i praktički u minimalnu pobjedu. Krđalić je majstorski gurno loptu iza leđa domaće obrane gdje je utrčao Barišić, zaobišao je naprije mladog vratara Barkića i pogodio praznu mrežu.

U posljednjih 10-tak minuta susreta posebno se istaknuo rezervni vratar domaćina Matej Barišić Barkić koji je upisao nekoliko izvrsnih obrana. Skinuo je Marinu, koji je mu je sam krenuo u susret, loptu sa same noge i spriječio drugi pogodak. Ipak, Dinamo je stigao na kraju do pobjede, a moglo je na kraju završiti i sasvim drigačijim rezultatom i pozitivnijim za slavljenika.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image

Maxime Bernauer

GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Linker
20. svibanj 2024 00:17