Domagoj Vida

 RONALD GORSIC Cropix
SADA JE JASNO

FOTO: Vida je lažno optužen! Vatreni uopće nije slavio, povukao je gospodski potez, a ova snimka to i dokazuje

Vida nije igrao briljantno, ali je bio junak. Digla se prašina i oko gola koji je dao
Piše: Dražen Antolić iz AteneObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 16:26

Domagoj Vida od nekih je u Hrvatskoj lažno optužen za slavlje nakon gola Dinamu, a Vida nije slavio. Štoviše, ispričao se što je zabio. U 100. minuti utakmice postigao je pogodak za rezultat 2:2 koji je bio pobjeda AEK-a 4:3 u ukupnom zbroju. Kao bivši igrač Dinama odšetao je iza vrata spuštenih rukama s kojima pokazuje da ne slavi, te spuštene glave. Zar je to slavlje? Tko zna kako se slavi kad Vida slavi, kakav je to lom, jasnu mu je da nije. Vidno se suzdržao.

Nije jurio prema navijačima, nije trčao po terenu, gledao je u tlo. Tamo su suigrači skočili na njega jer bili su u euforiji. U nekoliko minuta okrenuli su utakmicu za koju se činilo da će izgubiti. Kad se za to boriš, kad gineš, onda i slaviš, Vida se ponio vrlo dostojanstveno prema Dinamu što je uspio uopće kontrolirati emocije, jedini valjda na stadionu. Barem toliko da ih odmah, kad je dao gol, nije pokazao prema van. I ne samo to, nakon što je krenuo iz tog klupka igrača AEK-a - ispričao se Domagoju Livakoviću. Ispričao mu se što mu je zabio gol, što je izbacio Dinamo. Pa zar je čovjek koji je napravio takvu gestu zaslužio da ga se valja po blatu? Apsurdno, bijedno i kvarno.

Grčki fotoreporter Menelaos Myrillas pokazao nam je fotografiju kako se Vida ispričava Livakoviću pokazujući mu desnom rukom: "Sorry..". To što je kleknuo i s prstima pokazao u nebo, to nije slavlje, to je njegov ritual, zahvala Bogu na osobnom uspjehu. To nema veze s Dinamom. Svaki put kad izađe na teren pomoli se prstima dignutim prema nebu, a kad postigne gol reagira kao ovaj put.

image

Domagoj Vida

Menelaos Myrillas/SOOC

Naravno, kad je bio kraj, a odmah je bio kraj jer dalje se nije igralo, bio je sretan zbog prolaza, pa to je njegova momčad, što bi trebao. Pogotovo Vida koji je temperamentan čovjek. Na teren mu je došao i sin, a navijači su mu skandirali ime, te im je ozdravljao.

image

Domagoj Vida

Menelaos Myrillas/SOOC

Vida nije igrao briljantno, ali je bio junak. Digla se prašina i oko gola koji je dao, da je ranije zakoračio u teren, ali to se jako rijetko sudi, treba to pošteno komentirati. Za to VAR unije nadležan, jedino ako je glavni sudac vidio, a teško je bilo vidjeti. Druga je stvar što je Vida bio u pokretu i uletio prvi dok su dvojica igrača Dinama kraj njega stajali kao kipovi. Kad su reagirali bilo je kasno.

image

Domagoj Vida

Menelaos Myrillas/SOOC

Linker
11. svibanj 2024 17:45