BAPTISTE AUTISSIER/PANORAMIC/PROFIMEDIA Baptiste Autissier/panoramic/profimedia
NOVO IME U MAKSIMIRU

Francuz potpisao za Dinamo pa otkrio: ‘Nakon razgovora s njim sam shvatio da je ovo najbolji izbor za mene‘

‘Mislim da je to sjajna priča i stvarno sam sretan. Imam visoke ambicije i cilj mi je biti sve bolji svakog dana‘
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2023. 20:51

Francuski stoper Maxime Bernauer i službeno je potpisao ugovor s Dinamom. Ovaj 24-godišnji stoper na Maksimir je stigao iz Parisa za kojeg je ove sezone odigrao ukupno 35 utakmica, postigao jedan pogodak i upisao tri asistencije. Kako prenose francuski mediji Modri će Francuzima isplatiti oko 1.8 milijuna eura uz dodatne bonuse koji bi se mogli popesti do pola milijuna eura.

Maxime je već na samom startu iskazao iznimno zadovoljstvo dolaskom u zagrebački klub posebno istaknuvši silnu želju da svojim izvedbama osvoji simpatije plavih navijača.

– Doista sam jako sretan i počašćen da sam došao u ovaj klub. Marko Marić pričao mi je da je ovo idealna sredina za mene i moje igračke kvalitete i da ću se ovdje moći iskazati. Mislim da je to sjajna priča i stvarno sam sretan. Imam visoke ambicije i cilj mi je biti sve bolji svakog dana – provukao je Bernauer.

Nekadašnji maksimirski junior, kasnije i član Dinamova stožera, Marko Marić, dio je svoje igračke karijere proveo u Francuskoj nastupajući za Lille pa će, s obzirom na svoj tečni francuski, pomoći u Bernauerovoj prilagodbi.

– Puno su mi pomogli i Marić i Theophile. Od samog sam početka pričao s Marićem, objasnio mi je svaki detalj oko kluba, shvatio sam da imamo istu viziju i razumijevanje nogometa. Razgovarao sam i s Theophileom, odvojio je jako puno vremena da mi objasni sve o klubu i gradu i to je samo potvrdilo moja razmišljanja da je doista najbolje za mene da dođem u Dinamo. Theophile mi je ispričao još neke detalje o životu u Zagrebu i odmah mi je bilo jasno da je ovo idealna sredina za mene.

U kojoj se ulozi Barnauer najbolje osjeća?

– Mislim da najviše mogu pružiti kad sam bliže sredini, bilo u ulozi stopera ili zadnjeg veznog. Na tim se mjestima najbolje osjećam i mislim da tu najviše mogu pružiti. Naravno, sve zavisi o trenerovim zahtjevima, igrao sam i desnog i lijevog beka. Igranje na više pozicija pomoglo mi je da shvatim sve aspekte i zahtjeve nogometne igre. Ako je potrebno, siguran sam da mogu pružiti dobre partije i na tim pozicijama, ali najviše volim biti bliže sredini.

Iako je mlad igrač, iza sebe već ima i kapetanski staž.

– Da, bio sam kapetan u gotovo svim momčadima u kojima sam igrao, još od mlađih kategorija u Rennesu. Treneri su me birali da budem lider. Izvan terena sam zatvoren, smiren i ne pričam puno, ali na terenu volim upravljati s momčadi i biti primjer svima. U većini slučajeva treneri su brzo shvatili da mogu imati povjerenja u mene, da ću pomoći da momčad radi ono što treba. Volim pričati na terenu jer mislim da je to jako bitno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 16:31