Daniel Štefulj protiv Ivana Rakitića prošle sezone u dvoboju Dinama i Seville

 GORAN MEHKEK/CROPIX
GURNUT U STRANU

Gdje je nestalo milijunsko pojačanje? Čačić ga očito ne treba, praktički ga nitko ni ne spominje...

Previše je i mlad i talentiran da gleda kako mu ključne godine karijere prolaze dok ne igra
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 15:02

Od kada je prošlog ljeta došao iz Rijeke Daniel Štefulj (22) ima tek 15 odigranih utakmica, od kojih je u osam bio starter. Što je skromna minutaža za tako mladog igrača, kojem su minute nužne za razvoj. Nitko doduše od toga nije pravio veći problem, jer čest je slučaj da je (mladim) igračima koji dođu iz bilo kojeg HNL kluba u Dinamo potreba sezona za adaptaciju.

Štefulj je uz sve to imao i pregršt problema sa zdravljem. Nakon ljetnih priprema dohvatio ga je čudan virus zbog kojeg je ležao doma tjedan dana. Kad se priključio momčadi, pozlilo mu je na treningu, uslijedile su nove pretrage da bi ga uz sve to dohvatila korona. Ukupno je zbog svih navedenih problema propustio tri tjedna treninga, ali i poprilično iscrpio organizam. Stoga su mu u Dinamu preporučili pet tjedana posebnog programa kako bi ga tjelesno vratili na razinu potrebnu za igranje utakmica.

Početkom listopada vratio se napokon u kadar, ali nekoliko dana kasnije uslijedila je ruptura lože veličine tri milimetra. Što je značilo nova tri tjedna stanke, pa potom novi rad po posebnom programu. Koncem studenog vratio se zdrav i željan igre, pamtimo da je protiv West Hama u Londonu upisao asistenciju za veliku pobjedu Dinama. I sve je išlo u smjeru odgođenog početka jedne uspješne priče.

Nažalost, trećeg dana Dinamovih zimskih priprema ponovno ga je dohvatila korona. Nova stanka od sedam dana, laganiji povratak nakon nje i zakašnjelo hvatanje forme. I svejedno je već koncem veljače dogurao do pozicije startera u uzvratu protiv Seville. Igrao je potom u još dvije prvenstvene utakmice, da bi ga zadesila nova ruptura, ovaj put aduktora. I proljetna sezona za njega je bila završena.

image

Daniel Štefulj

PIXSELL PHOTO & VIDEO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ljeto je dočekao potpuno spreman, imao je sjajne rezultate na svim testovima tjelesne spreme, te je zasigurno bio uvjeren da se može nametnuti Anti Čačiću. Međutim, to se nije dogodilo, upisao je u sedam utakmica Dinama tek 14 minuta. Trener na poziciji lijevog beka najprije vidi novopridošlog veznjaka Roberta Ljubičića, a odmah do njega Petra Bočkaja.

"Bočkaj nije u željenoj formi, ali neće je ni dohvatiti ostane li bez ikakve minutaže", objašnjavao je Čačić zašto Bočkaj igra usprkos tome što se vidjelo da nije u dobrom stanju.

Štefulja Čačić nije spomenuo. Praktički ga nitko ne spominje. Od igrača koji je prošlog ljeta doveden iz Rijeke za milijun eura došao je do toga da je praktički zaboravljen. I da trener radije veznjaka gura na bok - koji na toj poziciji iskazuje dosta slabosti - nego da njemu pruži šansu. Sve to na neki način sugerira da Čačić Štefulja ne vidi kao igrača koji odgovara njegovim trenerskim idejama.

Što je apsolutno legitimno s Čačićeve strane, ali svakako zahtijeva reakciju kako ljudi koji vode brigu o karijeri mladog igrača, tako i Dinama kojem Štefulj u takvim odnosima sigurno neće doprinositi učinkom, a onda i vratili uloženo. Mladi bek već je izgubio prošlu sezonu, još jedna takva gurnula bi ga duboko u provaliju.

Ako daleko iskusniji Bočkaj treba minutažu i podršku trenera da povrati formu, treba je i mladi Štefulj. Ako ne u Dinamu, onda negdje drugdje. Bez utakmica u kontinuitetu Štefulj se neće vratiti na scenu, a dečko je i previše mlad i previše talentiran da gleda kako mu ključne godine karijere prolaze dok on sjedi na klupi ili tribinama...

Linker
22. travanj 2024 23:01