DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SPAŠAVANJE RASA

Gdje je nestao čovjek bez kojeg je Dinamo bio nezamisliv!? Igrao je sjajno, svi su ga hvalili, a onda...

Bio je standardni stoper Modrih, svojevremeno i na bio pretpozivu danskoga izbornika
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. siječanj 2022. 21:16

Rovinjske pripreme Modrih na neki način imaju i posebnu misiju za jednog Dinamovog nogometaša. Radi se na “spašavanju vojnika Rasmusa”. Danac Rasmus Lauritsen (25) bio je standardni stoper Modrih, svojevremeno je bio na pretpozivu danskoga izbornika.

Modra momčad se bez njega nije mogla zamisliti, bio je hvaljen od novinara, preko promatrača i stručnjaka. Na startu prošle polusezone zaigrao je u onom nesretnom porazu od Slaven Belupa u Maksimiru (0:2), pa je odmah preseljen na klupu kad je HNL u pitanju. Ipak, iako nije igrao utakmice domaćeg prvenstva, nastupio je u kvalifikacijskim utakmicama za Ligu prvaka, protiv Omonije i varšavske Legije. Tada je stigla i neugodna ozljeda aduktora...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Ras, kako ga zovu u Maksimiru, polako je nakon toga počeo tonuti. Vratio se u HNL-u, 11. rujna igrao je 33 minute protiv Šibenika, pa kompletnu utakmicu sa Slavenom Belupom, pa u Europskoj ligi protiv West Hama u Zagrebu i Genka na gostovanju svih 90 minuta... Posljednju europsku utakmicu igrao je protiv Rapida (1:2) u Beču, zbilo se to 21. listopada prošle godine, dobio je 45 minuta igre u porazu Zagrepčana. Posljednju utakmicu u HNL-u je, pak, odigrao 19. prosinca protiv HD-a u posljednjem kolu jesenske polusezone.

Na ovim rovinjskim pripremama Lauritsen se trudi i pokušava vratiti poziciju stopera u udarnih jedanaest Dinama. Neće mu biti lako jer izgleda da će posljednja linija Modrih na startu proljetnog dijela sezone igrati u sastavu Šutalo - Theophile - Perić. Taj trojac djeluje jako dobro i sasvim je izgledno da će to biti Kopićev izbor.

Linker
16. travanj 2024 10:47