Jan Oliveras

 JOSIP BANDIC Cropix
NAJVEĆA ENIGMA U MAKSIMIRU

Gdje je nestao dečko koji je zbog Dinama odbio Saudijce? Bjelica će ga uskoro gurnuti u vatru

Za hrvatskog prvaka nije odigrao još niti minute, ali Nenad Bjelica obećao je da će mu dati priliku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. listopad 2024. 19:57

Jan Oliveras (20) još nema niti jednu minuti odigranu za Dinamo. Tako da je s vremenom postao najveća intriga maksimirskog kluba. Logično, kad se dovodi stranac, onda se negdje očekuje da ga se i vidi, da pokaže što zna. Ako ste slučajno zaboravili, Oliveras je stigao na posudbu iz Rome. Oliveras je tijekom proljeća zapeo za oko Marku Mariću te je sportski direktor tada već odradio seriju razgovora s njim i njegovim agentom. I Onda ga na koncu doveo u maksimirsku svlačionicu. Pa gdje se skriva, gdje je nestao čovjek?

- U dobrom je stanju, on je, koliko znam, došao nakon razdoblja u kojem 45, 50 dana nije bio u nogometnom treningu. Sigurno mu treba malo vremena prilagoditi se prvo na Dinamo, na novi grad, na novi život na neki način. Mlad je igrač, u seniorskom nogometu ima jako malo utakmica, treba mu vremena. Doveli smo ga na posudbu na godinu dana, dajmo vremena i sebi i njemu da dobro sve procijenimo. Vrijeme će pokazati kad će dobiti šansu. Na toj poziciji su u ovom trenutku Ronael Pierre-Gabriel, Takuya Ogiwara i on. Bit će prilike i za njega.

image

Jan Oliveras

ALEN SZABO/GNK DINAMO

To je rekao Nenad Bjelica kad smo ga pitali za Oliverasa. Ima ga trener na oku, na svakom treningu. I čeka adekvatnu situaciju da ga predstavi navijačima Modrih.

Problem Oliverasa je bio taj što nije trenirao s Romom, sam je radio prije dolaska u Dinamo. Roma je imala čvrstu namjeru Oliverasa prodati u saudijski Al-Ittihad za navodno šest milijuna eura, dok je Dinamo igraču nudio posudbu s mogućnošću otkupa za nešto više od milijun eura, ali i priliku da stigne u Maksimir gdje bi ga čekala prilika za europski napredak i pravu priliku.

Španjolac je ponajprije lijevi bek, ali može igrati i ofenzivnije, a po potrebi biti i središnji vezni. Jan je zbog odbijanja prodaje u Saudijsku Arabiju bio kažnjen, Roma ga je odlučila odstraniti iz momčadi. Tek se sad u Dinamu vratio u trenažni proces. Tako da je jednostavno mora čekati svoju priliku, u plavom domu postoji hijerarhija, uostalom Bjelica je to i kazao spomenuvši Pierre-Gabriela i Ogiwaru.

image

Nenad Bjelica

GORAN MEHKEK Cropix

Modri s Oliverasom nemaju nikakvog posebnog rizika, iz naših izvora saznajemo da mu je godišnja plaća malo veća od 100 tisuća eura, a na kraju sezone zg-klub ga može otkupiti. Po onome što saznajemo, Oliveras na treninzima pokazuje sve ljepše i ljepše nogometno lice, te se vrlo brzo može očekivati da će ga Bjelica gurnuti u vatru. Pa možda iskoristi svoju priliku poput recimo Raula Torrentea.

Njegov nogometni put pomalo je podsjetio i na popularnog Danija Olma, miljenika Dinamovih navijača, prvog Španjolca u povijesti plavog kluba. I Oliveras je, kao i Olmo u dječačkim danima, trenirao u Espanyolu, a s vremenom prešao u redove gradskog suparnika Barcelone. Obojica su popularnu Barcinu školu, La Masiju, napustili sa 16 godina, pri čemu je Olmo došao u Dinamo, a Oliveras u Romu.

Linker
09. listopad 2024 19:57