MAREK DORCIK/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
MODRE ‘REZERVE‘

Golem potencijal: Dinamo čeka nekoliko ‘eksplozija‘, pogotovo onu Vatrenog koji bi mogao obilježiti proljeće

Željko Kopić u svojoj svlačionici ima puno igrača koji još nisu na svom maksimumu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2022. 15:20

Dinamo je odigrao dvije dobre utakmice, to smo već zaključili, zasluženo upisavši šest bodova na startu proljeća. Pritom Rijeka i Istra nisu pred Livakovićem stvorile previše opasnosti, Dinamova obrana tek je jednom kapitulirala, vlastitom pogreškom, još se jednom Beljo neočekivano našao pred Dinamovim vratarom, a jednom je Mišković iz daljine pogodio gredu. To je sve u 180 minuta nadmetanja...

S druge strane, Dinamo je u obje utakmice imao dosta prilika, puno kornera, ubačaja u kazneni prostor, malo su Modri i zabili (četiri pogotka), koliko su stvorili šansi. No, jasno je da u momčadi, u aktualnom kadru, ima još rezervi i da neke stvari mogu i moraju biti bolje.

Prije početka polusezone apostrofirali smo Luku Ivanušeca kao igrača koji bi mogao obilježiti proljeće. On ima tu klasu, kvalitetu, sad već i iskustvo, on može biti ključni Dinamov igrač. I on je jedan od tih koji mogu bolje, u prve dvije utakmice nismo vidjeli Ivanušeca u formi i izdanjima kakve je prikazivao u nekim važnim jesenskim utakmicama. S pravim Ivanušecom sigurno će i Dinamo biti još opasniji, uostalom, radi se o hrvatskom reprezentativcu.

image

Luka Ivanušec

GORAN MEHKEK/CROPIX

Dok u defenzivnom dijelu Dinamo djeluje čvrsto i sigurno, Kevin Theophile-Catherine se u zadnje vrijeme doima uistinu pouzdano, Šutalo je već tradicionalno dobar, najviše je prostora za pomak upravo u napadu. Dakle, još se netko od napadača treba priključiti Oršiću u egzekuciji. Bruno Petković nikako da se razigra, Deni Jurić još nije uhvatio kontinuitet, Komnen Andrić ne igra loše, bori se i proigrava, ali neće ga baš gol. Sve su to detalji u kojima ima mjesta za napredak u aktualnoj momčadi, golem potencijal u Kopićevoj svlačionici još se nije razbuktao. Također, očekuje se i da suigrači bolje koriste ubačaje Petra Bočkaja, kao da se još nisu naviknuli na njegove oštre ubačaje, a nismo zaboravili niti Mahira Emrelija, koji je tek došao i još nije potpuno spreman za najveće izazove. On je također važan dio tih “unutarnjih rezervi”, koje će biti vrlo bitne Modrima u nastavku sezone.

Željko Kopić u dvije je utakmice na startu proljeća krenuo s gotovo istih 11 igrača (samo je Franjić u Puli zamijenio ozlijeđenog Perića), ali jasno je da će mu za uspješan hod do trofeja i, možda, europskog rezultata, trebati 15-20 igrača u pravoj formi i vrhunskim izdanjima. Zato Kopić sigurno može optimist nakon Rijeke i Istre, jer i uz toliko rezervi Dinamo izgleda dominantno i pobjednički. Temelj je dobar, ali sad je na Kopiću da napravi i kvalitetnu glazuru, da još poveća kapacitete momčadi, proširi kadar i nastavi suvereno prema naslov prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:11