DAMIR SKOMRLJ Cropix
DRMIĆEV HAT-TRICK

Golijada Dinama u prijateljskoj utakmici, modri sastav na proslavi utrpao devet golova

Modri su došli proslaviti i obilježiti 100. godišnjicu kluba NK Šokadija
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. studeni 2023. 17:45

Nogometaši Dinama slavili su u današnjem prijateljskom susretu na gostovanju u Babinoj Gredi, kod lokalnog kluba NK Šokadija, rezultatom 9:0. Modri su došli proslaviti i obilježiti 100. godišnjicu kluba, te su usput pružili uvjerljivu predstavu na terenu.

Trener Sergej Jakirović izveo je momčad u kombiniranom sastavu, pa je tako na vratima zagrebačke momčadi bio Nevistić. Posljednju liniju modre obrane činili su Menalo, Theophile, Perić i Sosa, dok su u veznoj liniji bili Bulat, Halilović i Ljubičić, s Kanekom i Rukavinom na krilima. Vrh Dinamovog napada predvodio je Josip Drmić, koji je upisao hat- trick.

Drmić je postigao prva dva pogotka na utakmici (7. i 22.), nakon čega se u strijelce upisao Tibor Halilović (31.). Četiri minute kasnije švicarski napadač kompletirao je svoj hat-trick (35.), a do kraja poluvremena u strijelce se još upisao i Kaneko.

Na poluvremenu je uslijedilo sedam promjena u modroj momčadi, pa je tako Dinamo nakon predaha izašao u sastavu: Krkalić Mikić, Šutalo, Bernauer, Graonić – Rukavina, Ljubičić, Halilović, Marin Jurić, Kulenović. Bili su to premijerni nastupi za mlade igrače Bornu Graonića i Nou Mikića.

Dominacija gostiju se nastavila, a u strijelce su se redom upisivali Jurić (67.),Marin (78.),Kulenović (81.) i Halilović (85.). Robert Ljubičić završio je susret s četiri asistencije, a po jednu su upisali i Menalo, Kulenović i Rukavina.

– Čestitam domaćinima na prelijepoj obljetnici, na 100. godišnjici kluba i želimo im barem još toliko. Žao mi je što je ugođaj malo pokvarila kiša koja je ranije padala, ali barem je prestala prije početka utakmice. Našim je dečkima ovo dobro došlo da se malo istrče, sve su profesionalno odradili. Bitno je da se nitko nije ozlijedio i da smo razveselili gledatelje – istaknuo je trener Jakirović za službenu stranicu kluba nakon utakmice.

Prijateljska utakmica

Šokadija – Dinamo 0:9

Igralište NK Šokadija

Šokadija: Lešić (77. Lukić) – Kuprešak (46. R. Knežević, 60. Špionjak), G. Vuković (46. G. Stojanović), I. Stojanović (54. Gregorović), D. Dragičević (46. Mrkonjić) – J. Ilišević (64. P. Vuković), Stepić (54. A. Dragičević); Grgić (46. Nikolić), Suleiman (68. K. Ilišević), Mišković (73. L. Knežević) – Radojčić (60. Petrić)

Dinamo; 1. poluvrijeme: Nevistić – Menalo, Theophile, Perić, Sosa – Bulat; Kaneko, Halilović, Ljubičić, Rukavina – Drmić; 2. poluvrijeme: Krkalić – Mikić, Šutalo, Bernauer, Graonić – Rukavina, Ljubičić, Halilović, Marin – Jurić, Kulenović

Sudac: Đuro Galović (do 8. minute), Marin Lovrić (od 8. minute)

Strijelci: 0:1 Drmić (7.), 0:2 Drmić (22.), 0:3 Halilović (31.), 0:4 Drmić (35.), 0:5 Kaneko (38.), 0:6 Jurić (67.), 0:7 Marin (78.), 0:8 Kulenović (81.), 0:9 Halilović (85.)

Linker
26. srpanj 2024 09:38