Gabrijel Rukavina u dresu U19 reprezentacije

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
JAKIROVIĆ GA NE TREBA

Gorica dovela na posudbu velikog talenta iz Dinama: ‘Odmah u nedjelju će biti u sastavu‘

Gabrijel Rukavina nema ozbiljnijeg seniorskog iskustva i tek se treba nametnuti treneru Jeličiću
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. veljača 2024. 14:45

U petak ujutro na treningu Gorice pojavio se 20-godišnji Gabrijel Rukavina, što će reći da je riješen njegov dolazak iz Dinama. Pregovori su trajali tjednima, a u konačnici Rukavina stiže na posudbu u Goricu do kraja aktualne sezone i kandidirat će već za nedjeljnu utakmicu s Rijekom.

- Rukavina je prošao pripreme s Dinamom, spreman je i nema prepreka da odmah bude u konkurenciji za sastav - potvrdio je i trener Gorice Dinko Jeličić.

Što mladi krilni igrač neospornog talenta, ali bez ozbiljnijeg seniorskog iskustva može donijeti Gorici i kolikoj se minutaži može nadati, pokazat će tjedni koji dolaze, a uvelike će ovisiti i o njemu, kako će se uklopiti i što na treninzima pokazati treneru Jeličiću i njegovim suradnicima. Rukavina je u maksimirskom klubu označavan velikim talentom, ima i devet nastupa za U19 reprezentaciju Hrvatske, ali u ovom trenutku nije bilo mjesta za njega u planovima trenera prve momčadi Dinama Sergeja Jakirovića.

U siječnju se najavljivalo da bi mogao ostvariti transfer u američki MLS klub Los Angeles Galaxy, koji je nudio tri milijuna eura odštete, ali to nije realizirano, pa je na kraju završio samo desetak kilometara južnije od Zagreba, gdje već igra jedan posuđeni igrač Dinama Marko Soldo i ima status standardnog prvotimca, što bi i Rukavina toliko želio. Nema važnije stvari za mladog igrača u prijelazu iz juniorskog u seniorski nogomet nego imati konstantnu minutažu.

Koliko god cijenili i respektirali Rijeku i njezino prvo mjesto, Turopoljci nemaju izbora i bod je minimalno što im treba

Gorica je ove zime prije Rukavine dovela samo makedonskog ofenzivnog veznjaka Andreja Lazarova iz Rudeša, te joj svako potencijalno osnaženje kadra i konkurencije itekako treba, pogotovo u veznom redu i napadu jer Jeličićeva momčad je u velikom problemu s kreiranjem prilika i postizanjem pogodaka. Kako je u međuvremenu popustila i obrana, stigla je i velika rezultatska kriza, u prošlih šest kola osvojen je samo bod, što je donijelo pad na šesto mjesto i udaljavanje od borbe za europsku poziciju.

Ove nedjelje pred Jeličićevim sastavom je još jedna teška prepreka, u Turopolje stiže vodeća Rijeka, koja je ovdje 24. siječnja izvela preokret i pobijedila 3:2. Tu utakmicu obilježio je snijegom prekriveni teren, gosti su čak tražili odgodu, ali pokazalo se da su i u takvim uvjetima, uz dosta sreće i dva dosuđena kaznena udarca za njih, došli do željena tri boda. S jednakim planovima trener gostiju Željko Sopić i drugi put dolazi na stadion gdje je prošle sezone bio heroj, a ako je vjerovati vremenskoj prognozi, opet ga čeka težak i vodom natopljen teren jer je za Veliku Goricu najavljena kiša tijekom cijelog sutrašnjeg dana.

Iz perspektive Gorice to je dvoboj u kojem se ultimativno traži prekid niza od četiri poraza i koliko god cijenili i respektirali Rijeku i njezino prvo mjesto, Turopoljci nemaju izbora i bod je minimalno što im treba. Otežavajuća je okolnost za Jeličića što nema sve igrače na dispoziciji, veliki je hendikep neigranje kartoniranog Jurice Pršira, kao i ozlijeđenih Ndockyta, Vujnovića i Majstorovića, ali oni koji istrče spremni su na borbu do posljednjeg daha jer i ovakva Gorica vrijedi više od onog što je pokazivala u prošlih šest kola...

Linker
24. travanj 2024 15:32