GORAN MEHKEK Cropix
PRESUDIO MU BAYERN

Gotova je drama na Maksimiru: Jakirović nakon povijesne blamaže dobio otkaz!

Iako mu je u više navrata prijetio rastanak s klubom, presudio je težak potop u Bavarskoj
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2024. 10:39

Sergej Jakirović više nije trener Dinama, doznaju Sportske novosti. Nakon točno 60 odrađenih utakmica, 47-godišnji trener dobio je otkaz u maksimirskom klubu. Nakon remija s Rijekom i poraza od Hajduka u prvenstvu, Jakiroviću je presudio težak poraz na Allianz Areni (9:2) od Bayerna u prvom kolu Lige prvaka.

Jakirović je na Dinamovu klupu sjeo krajem kolovoza prošle godine, kada je stigao s Rujevice, a s Modrima je upisao ukupno 41 pobjedu, devet remija i deset poraza. Prema informacijama naših novinara, Jakirovićevi zastupnici su krenuli prema Maksimiru da se dogovore oko otpremnine. Doduše, ona je navodno već fiksno postavljena u njegov ugovor.

Dinamo iduću utakmicu igra u subotu, u Koprivnici protiv Slaven Belupa (17.30 sati).

image

Sergej Jakirović

ULRIK PEDERSEN Nurphoto Via Afp

Najduža era u 21. stoljeću nakon Mamićeve, Bjeličine i Jurčićeve

Utakmica s Bayernom bila je Sergeju Jakiroviću točno 60. na klupi Dinama. Ostvario je 41 pobjedu, devet remija i deset poraza, ukupnom gol-razlikom 122:59. Ima 68 posto pobjeda, od splitskog Hajduka je ukupno izgubio dvije utakmice, a u Europi je, osim u Münchenu, kapitulirao u još pet dvoboja (Sparta Prag, Ballkani, dvaput Viktoria Plzen i PAOK). U prvenstvu Hrvatske izgubio je i od Gorice i Lokomotive.

Samo su trojica trenera u jednom mandatu u 21. stoljeću sjedili dulje na klupi Dinama od Jakirovića. Modri su u prvoj eri Krunoslava Jurčića (2009. - 2010.) odradili 64 dvoboja, točno 100 kad je dužnost trenera imao Nenad Bjelica (2018. - 2020.) dok je apsolutni rekorder Zoran Mamić sa 141 utakmicom, kojem je olakotna okolnost što je zajedno s bratom Zdravkom vodio klub iz Maksimira. Mamić je drugi trener s najviše utakmica u jednom mandatu u povijesti, samo je Marton Bukovi, 196 dvoboja na klupi Građanskog od 1936. do 1947., ispred Mamića. (dd)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 11:03