Zdravko Mamić i Dario Šimić na Maksimiru 2010. godine

 RANKO SUVAR Cropix
DVA RAZLIČITA PUTA

Gotovo nezamisliv scenarij: Pobjeda Mamića i povratak poznatog imena u Dinamo!? Jakog favorita ima i Šimić

U Mamićevu pobjedu malo tko vjeruje, ali ako se to dogodi jasno je da će mnogi u klubu ostati bez posla
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. ožujak 2023. 11:17

U pobjedu struje Zdravka Mamića malo tko vjeruje, ali ako se dogodi da ona pobijedi jasno je da će mnogi u klubu ostati bez posla. Damir Zorić je biti novi predsjednik Uprave, uz njega će biti Miro Rožić i Mato Đurović. Sva trojica su ljudi od velikog povjerenja Zdravka Mamića. Đurović je javnosti potpuno nepoznat, uz Mamića punih 40 godina, poznat kao ugostitelj iz Dubrovnika. Niti jedan od njih nema nikakvo nogometno iskustvo, niti iskustvo vođenja bilo kojeg kluba.

Prekrižena je dakle i Vlatka Peras, koja je uz Mamića bila 20 godina, ali s njom nema nikakav kontakt još od konca prošle godine. Što jasno ukazuje na koju se stranu Vlatka Peras priklonila.

Ante Čačić bi u takvom raspletu odmah bio smijenjen s mjesta trenera i sportskog direktora. Novi sportski direktor trebao bi biti Romeo Jozak, kojeg Mamić neizmjerno cijeni, a koji se i prije godinu dana želio vratiti u Dinamo. Jozak bi dobio najveće moguće ovlasti, s tim da bi izbor trenera, barem na prvu ruku, prepustio Mamiću.

image

Nenad Bjelica

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Zna se i tko je Mamićev prvi favorit za trenera - Nenad Bjelica, potpisnik sjajnih rezultata u Maksimiru, trener koji je svojim radom i pristupom digao Modre za stepenicu, pa možda i dvije više, posebno u Europi. Bjelica s dosadašnjom Upravom nije imao nikakve odnose, posebno to vrijedi za Krešu Antolića, ali s Mamićem je i dalje u odličnim odnosima.

Međutim, Bjelica navodno nije sretan s takvim raspletom, jer je svjestan da bi se vratio u jako teškom trenutku, jer su protiv Mamića i Boysi i politika i mnogi neutralni promatrači. U takvo "neprijateljskom" okruženju trener bi imao jako težak zadatak stvoriti pozitivnu klimu u svlačionici.

Mirko Barišić je većinu svojih karata već otkrio. Pobijedili li večeras na Skupštini, Vlatka Peras ostala bi predsjednica Uprave barem u nekakvom prijelaznom razdoblju. Dario Šimić već je postao član Uprave, a ime trećeg člana se za sada skriva.

Šimić dakako očekuje da će dobiti sve moguće ovlasti po pitanju sportske politike kluba. Naravno, Šimić bi bio taj koji bi krojio izgled prve momčadi. Znamo da je aktualni sportski direktor Dinama Ante Čačić, ali jasno je da bi sa Šimićevim dolaskom trebao izgubiti tu poziciju. Šimić nije došao u Dinamo da bi se bavio "papirologijom i zaposlenicima", nego da bi posložio momčad po svojim standardima.

Čačić bi se u tom slučaju pomirio s tim da više nije sportski direktor - što ne bi trebao biti neki nepremostivi problem - ali pitanje je je li Čačić Šimićev trenerski izbor. U javnosti se već špekuliralo kako je Igor Bišćan veliki Šimićev favorit za trenera, a zna se da su si i generacijski bliski, te da su u odličnim odnosima. S druge strane, Čačić ima odlične rezultate tako da su i njegovi argumenti za ostanak na klupi i sljedeće sezone poprilično jaki. Čačić tako može biti miran do kraja sezone, te ima vremena do lipnja uvjeriti Šimića da je najbolji izbor i za sljedeću sezonu.

Šimić bi trebao napraviti preustroj Akademije, koja u zadnje vrijeme ne polučuje rezultate kakve je imala godinama prije. Lepeza zadataka koji ga čekaju u Maksimiru jako je opsežna i nimalo laka. Bit će zanimljivo vidjeti za koje će se suradnike odlučiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 19:34