Maksimir i Zagrebello

 FOTO: Profimedia, Cropix/ILUSTRACIJA: SN
DETALJ SA SKUPŠTINE

Gradit će se novi Dinamov stadion, stiglo obećanje Grada: Poznata lokacija privremenog doma zagrebačkog kluba

Poznati su i rokovi kada bi se Dinamo mogao preseliti na novu lokaciju
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2023. 19:38

Gradnja novog ili temeljita obnova postojećeg stadiona na Maksimiru je već lagano postao mit, priča koja se počela prenositi s koljena na koljeno, a kojoj se nikada ne zna kraja. Barem je to tako bilo. No, izgleda kako se stvari ipak mijenjaju.

Nakon što je Vlada proglasila Maksimir i Poljud prvim sportskim građevinama od nacionalnog interesa, čime je omogućila sufinanciranje njihove rekonstrukcije ili gradnje novcem iz državnog proračuna, krenuli su pregovori između Grada Zagreba i Katoličke crkve oko zemljišta na kojem je Maksimir građen. Poznato je da je riječ o crkvenom zemljištu, a Kaptol nije tražio financijsku naknadu nego zemljište za gradnju 11 lokacija u gradu.

image

Zagrebello, Veslačka ulica

RANKO SUVAR/CROPIX

Da se intenzivno gradi na gradnji stadiona, potvrđeno je i na današnjoj Skupštini Dinama gdje se istaknulo kako je Grad obećao klubu da će kao privremeni dom koristiti Zagrebello za vrijeme čekanja dok bude trajala gradnja novog stadiona.

- Čeka se potpis ugovora između Grada, Crkve i Vlade. Vlada i Crkva su riješili stvar i još je samo na Gradu da nađe lokacije koje će dati Crkvi - istaknuo je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

- Prvi dio faze je izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj kapaciteta deset tisuća na koji bi se Dinamo preselio. No, stadion neće biti gotov do sredine 2025. Grad nam je rekao da ćemo za kamp dobiti Zagrebello na koji će se Dinamo preseliti dok se stadion bude rušio - dodao je predsjednik.

Barišić je naglasio kako će klub formirati jedno tijelo, na kojem će biti predsjednik kluba, a ono će biti uključeno u projekt oko izgradnje stadiona. To će biti aktualno na idućoj skupštini," najavio je predsjednik Barišić.

image

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebello kompleksu (2012. godina)

ADMIR BULJUBASIC/CROPIX
image

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebello kompleksu (2013. godina)

NENAD DUGI/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. srpanj 2024 17:23