Tomislav Tomašević
 

 NERA SIMIC Cropix
NAJAVIO GRADNJU

Gradonačelnik Tomašević: ‘Dinamo neće biti vlasnik stadiona, i dalje inzistiram na demokraciji u klubu‘

‘Grad Zagreb će konačno, nakon 26 godina, biti vlasnik cijelog tog ogromnog kompleksa‘
Piše: HinaObjavljeno: 07. prosinac 2023. 15:22

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak da sporazum između Grada, Vlade i Crkve o rješenju imovinsko pravnih odnosa ne znači da je odustao od zahtijeva prema Dinamu koji se tiči promjene statuta Dinama i uvođenja demokratskog upravljanja u klub.

"I dalje inzistiram na promjenama statuta Dinama koje će ići prema demokraciji. Mi radimo ono što smo rekli da moramo napraviti, a to je jedan dosta bitan korak oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa koji će bit riješeni do kraja ove godine", izjavio je Tomašević koji je prisustovao prosvjedu vozača ZET-a na Črnomercu.

Ponovio je da iz gradskog proračuna za novi Dinamov stadion neće ići niti jedan euro.

"Uskoro će završiti javna nabava za studiju izvodljivosti koja će pokazati koji se dodatni sadržaji mogu graditi oko stadiona. To mogu biti hotel, javna garaža, trgovačko-poslovni centar", rekao je Tomašević.

"Dinamo ne vidim kao investitora nego kao zakupnika novog stadiona. Privatni investitor koji će izgraditi dodatne sadržaje izgradio bi i novi stadion, a dobio bi na upravljanje zemljište, na 30 do 50 godina. Nakon toga se ono ponovno vraća u posjed Grada", naglasio je.

Što se tiče urbanističko-arhitektonskog natječaja, oni neće obuhvatiti samo stadion već cijeli prostor od okretišta na Borongaju do Maksimirske ceste.

"Grad Zagreb će konačno, nakon 26 godina, biti vlasnik cijelog tog ogromnog kompleksa", kazao je gradonačelnik.

Sporazumi između Grada i Vlade te između Vlade i Zagrebačke nadbiskupije bit će potpisani do kraja godine, a sljedeće godine kreće proširenje kapaciteta stadiona u Kranjčevićevoj ulici, gdje će Dinamo igrati svoje utakmice za vrijeme gradnje novog stadiona.

Prema sporazumu između Grada, Vlade i Zagrebačka nadbiskupija po kojem će Crkva odustati od zahtjeva za povratom zemljišta na Maksimiru, a zauzvrat dobiti deset drugih lokacija u glavnom gradu za izgradnji ili rekonstrukciji crkvenih objekata.

Jedna od tih lokacija je i Trnjanska Savica, no ne radi se o parku gdje se prosvjedovalo prije šest godina proziv gradnje crkve župe bl. Alojzija Stepinca, već o drugoj lokaciji.

"Naša je obveza da oko 4000 kvadrata u MO Trnjanska Savica damo za izgradnju crkve", rekao je Tomašević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 21:23