Jose Mourinho

 DAMIR KRAJAC Cropix
DOZNAJEMO

Hajdukov spektakl protiv Mourinha mogao je imati i Dinamo. Umiješala se policija, evo što se dogodilo

Još uvijek se austrijska policija sjeća one 2007. godine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2024. 15:26

Trebala je to za sve u Dinamu biti slobodna nedjelja u Bad Radkersburgu. Lagano opuštanje, bistrenje misli, mogući kupanac u termama koje se naslanjaju na hotel.... Ništa od toga nije se dogodilo. S obzirom da Modri zbog ‘oluje svih oluja‘ nisu odigrali utakmicu s Bešiktašom u subotu, nedjelja se iz neradnog pretvorila u radni dan. Šteta zbog te neodigranog dvoboja, baš smo se veselili, htjeli smo vidjeti kako izgleda Jakirovićeva momčad u duelu s kultnim turskim klubom. Bilo je žao i ljudima koji su organizirali Dinamovu turneju, jer se taj sraz s Bešiktašom dugo pripremao, bilo je mnogo sastanaka, primarno s policijom, zbog sigurnosnih razloga.

Naime, iako je to trebala biti utakmica zatvorena za javnost, postojala je bojazan da se u Lendavi pojave navijači oba kluba, pa da malo prošvrljaju gradom iz kojeg s malo povišenog prostora možete vidjeti četiri države, domaću Sloveniju, ali i Austriju, Mađarsku i Hrvatsku. Sve je to u krugu od nekoliko kilometara. Saznali smo i da je Bešiktaš utakmicu s Dinamom želio snimati dronom, ali nije dobio dozvole, trebalo ih je previše s obzirom na činjenicu da je mogao zalutati u četiri države.

Vjerojatno se pitate kako to da se Dinamo priprema u Austriji, a utakmice igra u Sloveniji? Istina, onu prvu je u Bad Redkersburgu odigrao s bugarskim klubom CSKA 1948, to su Austrijanci dozvolili, međutim, još uvijek se austrijska policija sjeća one 2007. godine kad su u Kapfenbergu udruženi navijači Dinama i Rapida napali snage reda. Od tog dana Dinamu je teško organizirati utakmice u Austriji... Ovdašnja policija puše i na hladno.

Saznali smo da je Dinamo mogao igrati u Grazu s Fenerabahčeom, ali da austrijska policija nije dala dozvolu za taj sraz. Hajduk je recimo dobio dozvolu i igrao u Grazu s Mourinhovom momčadi. Austrijska policija se plašila da bi u Graz moglo doći dosta navijača Modrih, s druge strane bi bili Turci, nije im se svidjela ta kombinacija. Hajdukovi navijači da, Dinamovi ipak ne... Baš su zlopamtila ti Austrijanci, nikako da im iz glave ispare ti događaji iz Kapfenberga od prije 17 godina.

Linker
24. kolovoz 2024 13:23