Dinamo želi obraniti naslov prvaka

 DAMIR KRAJAC Cropix
TRANSFER NA POMOLU

Hajdukov transfer samo je dao potvrdu velikog Dinamova posla! Modri na korak do pojačanja od 4 milijuna eura

Navodno se radi još tek o detaljima i igrač bi se tijekom ovog tjedna mogao priključiti pripremama
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. lipanj 2022. 08:08

Eto, to je prijelazni rok, zbog takvih je stvari i toliko zanimljiv nogometnim zaljubljenicima, zato se i s velikim uzbuđenjem čeka svaka vijest. Toni Borevković bio je na radaru Dinama, razmišljali su u o njemu u Maksimiru, prošle godine je, pak, bio i vrlo blizu dolasku u modri dres. No, on je u ponedjeljak potpisao za Hajduk i bit će pojačanje u obrani najvećeg Dinamovog rivala. Sjećamo se, nešto slično dogodilo se i lani, u Maksimiru su se "motali" oko Nikole Katića, a onda je on na posudbu iz Glasgow Rangersa otišao u Hajduk, dok je u Maksimir stigao Emir Dilaver.

Naravno, komentari među navijačima su raznoliki, odlazak Borevkovića na Poljud probudio je maštu i duh i modrog i bijelog puka, jedni će se hvaliti da je Hajduk uzeo Dinamu pojačanje pred nosom, drugi poručuju da bi ga Dinamo doveo da ga je baš jako želio... Uglavnom, još jedna tema koja je rasplamsala polemike po društvenim mrežama.

image
FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp

Činjenica jest da je Borevković bio zanimljiv Dinamu, ali je točno i da Modri ove godine nisu bili tako konkretni i odlučni kao prošle jer prva je opcija ipak - Boško Šutalo. Da se razumijemo, ne znači da Borevković i tada ne bi odabrao Hajduk, gdje je za njegov dolazak, između ostalih, jako navijao Filip Krovinović. Međutim, u Maksimiru su pregovaračke ambicije usmjerili prema Atalanti i Šutalu, kad su vidjeli da bi taj posao mogao završiti uspješno, tada su ostale opcije gurnuli u stranu. Tako je, nekako, išla priča oko Borevkovića, što je još jedna potvrda da je Boško Šutalo vrlo blizu Dinama.

Navodno se radi još tek o detaljima i formalnostima i Šutalo bi se već tijekom ovog tjedna mogao priključiti Dinamovim pripremama. Tvrde to i talijanski insajderi, koji kažu da je dogovor između klubova postignut, te da će Dinamo ipak platiti četiri milijuna eura plus još i postotak od budućeg transfera. Zvuči puno jer Dinamo u prvi tren nije želio platiti tu svotu, međutim, možda su Modri na kraju ipak pristali na te uvjete. Ali, bit će o svotama još riječi, pričekajmo da transfer bude zgotovljen i službeno objavljen. Ne treba posebno naglašavati da "nije gotovo dok nije gotovo", uvijek u vrijeme prijelaznog roka treba puhati i na hladno i dok igrač ne potpiše ništa se ne smije tvrditi sa 100-postotnom sigurnošću. Ali, da je Boško Šutalu blizu, to je već svima jasno...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:37