SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
BIO BI TO BOLAN UDARAC

Hladan tuš: Nezamjenjivi Ademi i Ivanušec neće biti spremni za Hajduk, a Vatrenom prijeti i operacija?

Problemi s izostancima ključnih nogometaša muče Zagrepčane, a posebno brine stanje ključnih igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. ožujak 2022. 13:52

Željko Kopić može utjecati na neke stvari kako bi izgradio momčad koja bi mogla obraniti naslov prvaka. Prvo, očito mora odlučiti hoće li i dalje inzistirati na Bruni Petkoviću, koji je daleko od svoje prave forme i koji niti izdaleka ne nudi onakve partije kakve je nekada nudio.

Prilika na kapaljku

Kopić ne smije biti zatočenik i misliti da Petko uvijek mora biti u udarnom sastavu, a dobro vidi da mu ne ide. Tako na muku stavlja i Petkovića i - sebe. Jer do sada su se mediji i javnost okomili na slabije Brunine prezentacije, ali vrlo brzo, čak je već i počelo, okomit će se na Kopića. Jer zašto mu stalno igra, a ne nudi previše. To će stvarati lošu atmosferu oko kluba u ovoj teškoj borbi za naslov prvaka. A samim time i u klubu. Nadalje, Kopić mora jednostavno početi razmišljati da više koristi igrače kojima daje priliku na kapaljku.

Recimo, vidite kako se na dobro promijenila igra Modrih protiv Seville kad su ušli Bulat, Špikić i Menalo. A onda recimo Špikića i Menala više nije bilo u planovima protiv Osijeka. Kakvu je to poruku poslao tom dvojcu? Recimo, Luka Menalo je na zimskim pripremama bio najbolji igrač Modrih, a sad ga praktički nema? Kao što je bilo dobro s tim dečkima protiv Seville, zašto je trener mislio da neće biti protiv Osijeka? Recimo, vidjelo se da je napravio dobru priču s Markom Tolićem, koji se fino snašao i protiv Andalužana i protiv Osječana. Istina, protiv Osijeka je Tolić malo potonuo u drugom dijelu, ali je onda ušao Bulat... Ima Dinamo materijala i na njega trener mora računati.

image

Luka Ivanušec

FOCUS IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA Focus Images/Ddp Usa/Profimedia

Stanje s Emrelijem

Također, to je itekako bilo vidljivo protiv Lokomotive i Osijeka, Dinamu nedostaje kreacije u veznoj liniji kad nema Luke Ivanušeca. Teško se dolazi do prilika, igra zapinje već u drugoj trećini terena, a pogotovo u trećoj... Je li sustav 3-5-2 zapisan u kamenu? Bi li se moglo tu nešto promijeniti da Modri dobiju još jednog igrača u vezi? Sve su to pitanja za raspravu na koja bi Kopić mogao dati odgovor. Kad se pak radi o tome zašto Azer Emreli nije dobio priliku u Gradskom vrtu, onda curi priča da još nije dovoljno spreman, jer prije dolaska u plavi dom uopće nije trenirao. Ali, možda bi ga se moglo koristiti dvadesetak minuta, možda je on taj koji može popraviti efikasnost.

Međutim, ima i stvari na koje trener ne može utjecati. To su prije svega ozljede Ademija, Ivanušeca i Perića. S tim da Perićeva i nije tako dramatična, jer ima Dinamo stopera, Theophilea, Šutala, Franjića, Lauritsena, Dilavera. Ali ozljede Ademija i Ivanušeca su ipak dramatične prirode, jer su obojica jedni od ključnih igrača Dinama. Kako stvari stoje s njihovom povratkom na travnjak? Nikako. Jer još se uopće ne zna kad bi taj toliko važan dvojac mogao ponovno na teren. Moguće jest da ih neće biti niti na onom poljudskom derbiju 12. ožujka. S tim da je kompliciranija situacija s Ivanušecom. On naime, ima problema s trbušnim zidom. Nije od jučer, tu muku nosi godinama, ali do sada nije imao većih problema. Sad ih međutim ima, u Dinamu pokušavaju sve da ga osposobe konzervativnim terapijama. Međutim, ako malo “proguglate” onda ćete doći do spoznaje da većina igrača koji imaju problema s trbušnim zidom na kraju završe na - operaciji. Hoće li i Ivanušec na operaciju? Bio bi to zaista veliki udarac za Dinamo u ovoj žestokoj borbi za titulu.

Kad se pak radi o ozljedi Theophilea koju je zaradio u Gradskom vrtu, tu bi sve trebalo biti u redu, trebao bi biti spreman za sljedeći okršaj sa Šibenikom.

Linker
12. svibanj 2024 05:12