Ćiro Blažević

 Biljana Blivajs/Cropix
NAJVEĆA POČAST

Hoće li hrvatski stadion nositi ime Ćire Blaževića? Doznajemo gdje se razmatra takva ideja

Kad je Dinamo u pitanju, onda ne čudi da se u ovih godinu dana od Ćirine smrti nije previše razmišljalo o tome
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2024. 08:50

Stadion u Maksimiru, stadion u Kranjčevićevoj, reprezentativni kamp u Velikoj Gorici... Ima toga dosta na repertoaru kad se radi o infrastrukturi u hrvatskom nogometu. Hoće li i kada biti nešto od toga, vidjet ćemo. Zasad je siguran samo reprezentativni kamp u Turopolju, stadioni su još uvijek “u magli", ali zaista bi konačno trebalo biti nešto od toga.

Na godišnjicu smrti Ćire Blaževića razmišljali smo o tome hoće li se nešto od svega toga imenovati po njemu? Ćiro je zadužio Dinamo i HNS. Ona titula s Dinamom 1982. godine nikad se neće izbrisati iz memorije do “konca svijeta”, kao i naša prva bronca na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. To su jednostavno povijesni događaji, koji su zauvijek obilježili modri klub i nacionalnu vrstu.

Hoće li se neki stadion, kamp reprezentacije ili barem jedna tribina nazvati imenom Miroslava Ćire Blaževića? Ili barem neki teren, kao što u Maksimiru postoje dva, onaj nazvan po Zlatku Cici Kranjčaru i Luki Modriću? Zasad o tome nema informacija. Iako, po onome što smo uspjeli saznati, i u Kući hrvatskog nogometa i u Dinamu ima promišljanja i ideja oko toga. Međutim, nema ništa konkretnije...

image

Ćiro Blažević

RADISA MLADENOVIC Cropix

Kad je Dinamo u pitanju, onda i ne čudi da se u ovih godinu dana od Ćirine smrti nije moglo previše razmišljati o tome. Modri su iza sebe ostavili zaista burno razdoblje, koje još traje. Znate i sami čega je sve bilo u plavom domu - skupštine, promjene trenera, a pred ZG klubom sad su izbori. Saznajemo, a to je i očekivano, da će se mnogo toga više znati nakon završetka izbora, kad će se stvari posložiti u plavom domu. Onda će sigurno na red doći i Ćiro, njegova ostavština. I vjerujemo da će u Dinamu sigurno imati svoje mjesto kad se radi o nekom imenovanju.

A isto tako vjerujemo da će i HNS znati pronaći način kako se zahvaliti našem trenerskom velikanu, čovjeku koji nam svima nedostaje. Ćiro je svakako zaslužio da mu se ime “ukleše u kamen”, da vječno bude simbol hrvatskog nogometa. Međutim, da budemo skroz iskreni, kako je dosad bilo tko i mogao razmišljati o tome da se išta imenuje po Ćiri kad još nema stadiona na vidiku, a istine radi, nije postavljen ni kamen temeljac za HNS-ov kamp u Velikoj Gorici. Kad i ako sve to krene, onda će ova tema biti zanimljiva...

Linker
29. travanj 2024 12:00