Takuro Kaneko

 Goran Stanz/xinhua News/profimedia
BIVŠI VATRENI:

‘Hoxha i Kaneko donijeli su Dinamu nešto veliko. Ali još jedan Modri igra sve kvalitetnije‘

"Dinamo se diže, sad to mora potvrditi protiv Rijeke na Maksimiru", ističe Marko Babić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2024. 22:16

S Markom Babićem, nekadašnjim Vatrenim koji je igrao u Betisu, razgovarali smo prije prve Dinamove utakmice u Sevilli. Bio je jasan, optimistički raspoložen kazavši; ‘Dinamo ne treba kleknuti pred Betisom, može nastaviti natjecanje u Konferencijskoj ligi‘. Marko je sve dobro predvidio, eto, Modri su uspjeli izbaciti velikog favorita iz Primere. Na iznenađenje nogometne Europe. Osim za Babića, koji je imao pozitivne misli prije okršaja Jakirovićevih trupa protiv ‘zelenih‘.

- Momčad Dinama se diže, sve je bolja, protiv Betisa odradila je odlično dvije utakmice, nastavila natjecanje u Konferencijskoj ligi, izbacila favorita. Sad još da u nedjelju ovaj uspjeh potvrdi protiv Rijeke na Maksimiru, zaključit će lijepu priču i najaviti istinsko Dinamovo proljeće. Imam dojam da je kompletna momčad Dinama došla do zraka i izgleda solidno - kaže nam Babić u uvodu.

Popričali smo s njim jer je u karijeri bio vrhunski bočni igrač, ordinirao je na lijevoj strani. Pitali smo ga kako je vidio dvojac koji je odradio vrhunsku suradnju kod modrog pogotka, koji je na kraju bio okidač velikog slavlja. Arber Hoxha je probio bok, centrirao po travi, a Takuro Kaneko je sprintao tridesetak metara, stigao do lopte prije Betisovog stopera i loptu pospremio u mrežu.

image

Arber Hoxha

DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Hoxha i Kaneko su stavili ‘točku na i‘ maksimirske utakmice. Hoxha svojim prodorom i centaršutom, a Kaneko sa svojim osjećajem da stigne u pravo vrijeme na pravo mjesto. Ali ja bih dodao još i Špikića, koji igra sve kvalitetnije i kvalitetnije. Dinamo ima dobre krilne igrače.

Arber Hoxha je u četvrtak upisao prvu asistenciju za Dinamo. Otkako je stigao u plavi dom, to mu je prvi pravi konkretni učinak. Sad se još samo čeka pogodak. Izgledalo je da bi mogao ispasti iz udarnog sastava, jer napadač koji ne zabija niti ne asistira ne može imati vječiti kredit.

Međutim, trener Sergej Jakirović je s njim imao strpljenja, dosta je razgovarao, kazao mu je isto ono što je novinarima rekao na press konferenciji prije utakmice s Španjolcima u Maksimiru; prođi jedan na jedan, imaš dobar dribling, opusti se, nema veze ako izgubiš loptu‘. Trener je definitivno opustio svog ljevokrilnog napadača koji je dosad bio poprilično nedorečen.

image

Dario Špikić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

I Takuro Kaneko je bio na rubu, pred ispadanjem iz udarne postave. Također su nedostajali golovi, asistencije. Driblao je, prolazio po boku, ali kad se ne napravi ništa konkretno... Ali Sergej Jakirović dao mu je povjerenje i protiv Španjolaca i on mu je vratio na najbolji način.

- Hoxha je u četvrtak pokazao da može biti pojačanje za Dinamo. Ali mora još puno bolje. Isto vrijedi i za Kaneka. Ako obojica budu na razini utakmice s Betisom, Dinamo će od njih imati koristi. Jer obojica su protiv Betisa donijeli nešto veliko za momčad. Ako izuzmemo onaj gol kojim je Japanac u prvom dijelu sezone zabio Lokomotivi.

Linker
17. svibanj 2024 13:55