Bodo/Glimtu neće biti lako s hrvatskim prvakom

 NTB SCANPIX/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Ntb Scanpix/Alamy/Alamy/Profimedia
BITKA ZA LIGU PRVAKA

HR veznjak Norvežanima jasno rekao što ih čeka protiv Dinama, ova poruka im se možda neće svidjeti

‘Dinamo? I njima će ovo biti izazovno, cijela momčad, od prvog do zadnjeg morat će igrati obranu.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 08:04

Norveški mediji jutro nakon prolaska njihova prvaka Bodo/Glimta protiv litavskog Žalgirisa već pripremaju priču za prvu utakmicu playoff-runde Lige prvaka. Ona se igra već u utorak od 21 sat na stadionu Aspmyra u Bodu, dok će uzvrat biti u srijedu, 24. kolovoza u isto vrijeme na Maksimiru. Na sjeveru Starog kontinenta uvjereni su da mogu proći dalje preko hrvatskog prvaka, ali poruku upozorenja poslao je upravo jedan Hrvat.

Dario Čanađija, danas 28-godišnjak, nekada je branio boje Slaven Belupa, Rijeke i Gorice u HNL-u, a u Norveškoj je već neko vrijeme. Lani je igrao za Sarpsborg, a aktualni je član Aalesundsa, ujedno i jedini hrvatski nogometaš u elitnom rangu norveškog nogometa. Jako dobro poznaje aktualni Dinamov roster, sasvim dovoljno da bi za norveški VG rekao:

image

Dario Čanađija u dresu Slaven Belupa

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Bit će Bodu jako teško. Dinamo ima momčad sjajnih individualaca. Jasno, imaju oni i svojih slabosti. Sada još možda nisu toliko uigrani, ali morat će se norveška momčad paziti njihove individualne kvalitete. Dinamu će biti problem umjetna trava ovdje, a bit će i posebna atmosfera na stadionu. Bodo je jako dobar kod kuće, favoriti su doma, ali reći ću i ovo. Dinamo je puno veći favorit na svom terenu, no što je to Bodo na svom - bio je jasan vezni igrač Aalesundsa.

Poruka je to koja se možda i neće svidjeti norveškom puku, pomalo ekstatičnom nakon sjajnih rezultata ove i prošle sezone koje pružaju njihovi prvaci u europskim natjecanjima.

- Dobro, nemojte misliti da ovo neće biti izazovan dvoboj za Dinamo. Oni će, na sve igrače Dinama mislim, morati igrati obranu. Morat će se i napadači Dinama vraćati, a to će biti dosta teško, na to nisu navikli u domaćim natjecanjima - rekao je Čanađija.

Linker
21. travanj 2024 21:09