DAMIR KRAJAC Cropix
MOBILIZACIJA NA MAKSIMIRU

HRT ne prenosi važnu europsku utakmicu Dinama, Modrima nedostaje čak 6 igrača, evo tko će držati obranu!

Prvak se sada okreće se uzvratu sa Škupijem, u kojem će biti lišen pomoći važnih igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2022. 12:22

Boško Šutalo, stoper koji je za četiri milijuna eura ovog ljeta doveden iz Atalante, priključio se treninzima prve momčadi. To je svakako važna informacija iz plavog doma nakon što se ozlijedio njegov prezimenjak Josip, kojeg neće biti na travnjacima barem mjesec dana.

Kao što vjerojatno znate, Boško Šutalo je imao operaciju trbušnog zida, te je bio u statusu oporavljenika. Naravno, iako se priključio treninzima, mora se oprezno uvoditi u natjecateljski ritam, ne smije se odmah forsirati, tako da će preskočiti uzvratnu utakmicu sa Škupijem u Skoplju, a vjerojatno i utakmicu trećeg kola HNL-a protiv Istre 1961 u Maksimiru. Šutalo bi se mogao pojaviti u sljedećoj europskoj utakmici Modrih, nadamo se protiv bugarskog Ludogoreca, 2. ili 3. kolovoza. Tako je, uostalom, i bilo planirano, da krene sa svojim prezentacijama u plavom dresu početkom osmog mjeseca.

image
BORIS KOVACEV Cropix

Stoperi Lauritsen i Perić

Osim njega, treninzima prve momčadi priključio se i Mahir Emreli. Njegova situacija praktički je identična kao ona Boška Šutala. Niti on neće konkurirati za uzvratnu utakmicu s prvakom Sjeverne Makedonije, možda bi mogao biti u konkurenciji za ogled s Istrom 1961, ali gotovo sigurno će biti u konkurenciji za novi europski izazov Modrih. Za uzvrat sa Škupijem neće konkurirati niti ostali ozlijeđeni igrači, dakle, osim Josipa Šutala, neće biti ni Theophilea, Marina i Bulata. Theophile bi se možda također mogao pojaviti u kadru za Istru, a sigurno je da će biti u rosteru koji konkurira za europske oglede početkom kolovoza. Kad se radi o Marinu i Bulatu, na njihov povratak će se još morati pričekati. Tako, eto, stoje stvari, za uzvrat s Makedoncima neće konkurirati nitko od navedenih. To znači da bi stoperski par u Skoplju trebali biti Lauritsen i Perić.

Naravno da nas najviše zanima kako će se po povratku na travnjak predstaviti Boško Šutalo. Dinamo ga je skupo platio, pa se od njega očekuje da bude jedan od temelja plave obrane. Uostalom, zbog toga se modri klub u odlučio na njegovo dovođenje. Za pretpostaviti jest da će mu trebati određeno vrijeme za prilagodbu na momčad, ali u plavom domu svi očekuju da će zaista biti pravo pojačanje poput Drmića i Ljubičića. Inicijalna ideja bila je da stoperski par čine dva Šutala, ali, eto, na to ćemo ipak morati pričekati. Kad je došao, Boško Šutalo još nije bio spreman na igru, a onda se u međuvremenu ozlijedio i Josip Šutalo.

Dinamo, inače, na uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv prvaka Sjeverne Makedonije (utorak, 26. srpnja, Skoplje, 21 sat) putuje charter-letom u ponedjeljak u 12.30 sati. Trening momčadi predviđen je u vrijeme početka utakmice, dakle, u 21 sat, a trener Čačić imat će press-konferenciju nešto prije vježbanja, u 20.15 sati. Kao što već vjerojatno znate, zbog kazne UEFA-e Modri nemaju pravo prodavati ulaznice svojim navijačima, no to ne znači da će Dinamo biti bez podrške u Skoplju. Za pretpostaviti jest da će navijači Modrih moći kupiti ulaznice na blagajnama stadiona ili će naći načina da dođu do tribina. Recimo, kupnjom ulaznica preko domaćih ljubitelja nogometa. Ne bi to bilo prvi put, navijači se uvijek nekako snađu...

Vremenska prognoza

Jasno, u ovim teškim žegama koje su napale europski kontinent, svakako je zanimljivo pitanje kakve će temperature dočekati Modre u glavnom makedonskom gradu. Pogledom na vremensku prognozu za utorak u Skoplju došli smo do informacije da će biti sunčano s mjestimičnom naoblakom, a dnevne temperature kretat će se od 20 stupnjeva Celzija ujutro do 38 stupnjeva Celzija tijekom dana. U vrijeme odigravanja utakmice u večernjim satima temperatura bi trebala iznositi negdje oko 30 stupnjeva Celzija.

Tko će prenositi utakmicu?

Prvu utakmicu iz Maksimira izravno je prenosila HRT, ali državna dalekovidnica neće prenositi uzvrat. Nema interesa niti ostalih nacionalnih televizija, a još se ne zna tko će u Sjevernoj Makedoniji uopće raditi prijenos utakmice. To bi se trebalo ubrzo saznati. (do)

Linker
05. svibanj 2024 05:28