Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK Cropix
‘NIJE ME NI ZVAO‘

Hrvat na udaru, optužili ga da ‘cinka‘ za Dinamo: ‘Što bih ja to rekao Jakiroviću? Pa nismo u 1985. godini!‘

‘Nisam mu rekao ništa, to što se piše nije istina‘, kaže naš trener
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. kolovoz 2024. 07:09

Pojedini mediji u Azerbajdžanu optužili su Krunoslava Rendulića da Dinamu odaje taktiku kako igrati protiv Qarabaga. Uoči gostovanja prvaka te države na Maksimiru netko je odlučio baciti “papra u juhu”. Rendulić od ove godine živi u Bakuu, trener je Sabaha, a zna se da je prijatelj sa Sergejom Jakirovićem. To je još jedna veza pod “šifrom Kamen Ingrad”. Prije dvadesetak godina igrali su zajedno u Velikoj...

Pa jeste li kazali Dinamovom treneru sve o Qarabagu, pitali smo Rendulića.

- Nisam mu rekao ništa. Nije me ni zvao. To što pišu nije istina - pobunio se Rendulić protiv insinuacija koje su temeljene vjerojatno na intervjuu koji je dao za jedan hrvatski medij.

Naravno da ga novinari pitaju za Qarabag, No, njegovi su odgovori općeniti, iz njih Dinamova struka nije mogla naučiti ništa što već nije znala.

- Pa nije ovo 1985. godina da se razmjenjuju VHS kasete i ne poznaje se protivnika. Što ću im ja. Jakirović ima svoj stožer i deset analitičara, ima Wyscout i kakve želi platforme, siguran sam da su i on i Gurban Gurbanov, trener Qarabaga, pogledali po šest-sedam utakmica protivnika. Nema se u današnje doba što skrivati i odavati. Dinamo je preozbiljan klub, nema tajni - objektivan je i rezolutan Rendulić.

image

Krunoslav Rendulić

ANTONIO BALIC Cropix

Njegov Sabah ispao je od Irskog St. Patrick’s Athletica iz Konferencijske lige, ali je u nedjelju svladao Neftči hrvatskog igrača Filipa Ozobića 2:0. Što očekuje od ogleda Dinama i Qarabaga?

- U play-offu nema loših momčadi. Dinamo je favorit, ali Qarabag je jako dobra ekipa, nikoga od bitnih igrača nisu promijenili u odnosu na prošlu sezonu, neki su godinama na okupu, to je ozbiljan klub koji je od zadnjih deset godina devet puta bio prvak i stalno igra u Europi. Vrlo su težak protivnik.

Na čemu temeljite da je Dinamo favorit?

- Poznajem kvalitetu obje momčadi, Dinamo je individualno bolji, ali to će trebati potvrditi na terenu. Jedno je papir, drugo teren. Qarabag ima prednost što je odigrao šest-sedam utakmica, a Dinamo tek tri. Uigraniji su, Dinamo ima niz novih igrača.

image

Sergej Jakirović

RONALD GORSIC Cropix

Koje su najveće kvalitete Qarabaga?

- Imaju izuzetan napadački talent. Teže nadigravanju, a tehnički su jako dobri. No, mogu biti opasni i iz kontre, Imaju puno kvaliteta. Za nekoga rezultat 7:2 kod Ludogoreca može izgledati iznenađujuće, za mene nije. Mogli su dati još tri-četiri gola. Taj rezultat poziva na oprez. Držali su Leverkusen u šahu do produžetka, pa je jasno o kakvoj se momčadi radi. Cijela prednja linija je odlična, od Juninha koji je prvi špica, preko Zoubira, Andradea.... Imaju petoricu-šestoricu naprijed koji mogu napraviti nered.

Hoće li htjeti u Zagrebu dominirati ili će biti oprezniji?

- Uvijek imaš ideju, pitanje je koliko će ti protivnik dopustiti. Vjerujem da će Dinamo dominirati, ali mora biti izuzetno pozoran u prevenciji, imaju jako dobru tranziciju i mogu te demolirati. Dobro je što i onome tko bude slabiji ostaje Europska liga - zaključio je Rendulić.

Ozbiljan klub ne radi ovo što je napravio Osijek

Pitali smo i kako je doživio ispadanje Osijeka od drugog kluba iz Azerbajdžana, momčadi Zire.

- Znao sam da će biti teško za Osijek, mi smo Hrvati prvaci u podcjenjivanju. Zira se stvarala četiri-pet godina. Pritom je ozbiljan gaf prodati Miereza dan prije prve utakmice. To ih je uzdrmalo. Osijek si tepa da će postati ozbiljan klub, a to ozbiljan klub ne radi. Vjerojatno je on isforsirao odlazak, ali Osijek je morao na to imati spreman odgovor. (da)

Linker
05. rujan 2024 11:17