DAMIR KRAJAC Cropix
ANTE ČAČIĆ ZA SN

‘Hrvatska nikada nije imala boljeg od Livakovića, Ljubičić ostaje na beku, a na Drmića se moramo naviknuti‘

‘Drmić je svakako dobar, pa kazat ću vam da je Petković na kraju krajeva bolji upravo zbog Drmića‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2022. 19:12

Ante Čačić je u velikom intervjuu koji je dao ekskluzivno za Sportske novosti, između ostalog, analizirao i igrače koje ima na raspolaganju u Dinamu.

Dominik Livaković je zaista pokazao da je broj 1 u Hrvatskoj, da nemamo boljeg vratara, zar ne?

"Imam previše godina... I ne sjećam se da je Hrvatska ikad imala boljeg vratara. Tražiti mu dlaku u jajetu je besmisleno. Dominik je svakoga dana sve bolji i bolji. I u izgradnji igre. Jedno vrijeme je način igre Dinama bio nešto drukčiji, on je malo ispao iz tog konteksta. Ali, vratio se sjajno, on je neprikosnoveni “broj 1” u Hrvatskoj."

Kako kapetan Ademi uspijeva biti na tako visokoj razini? Koliko samo trči, kako se bori, ponekad nam izgleda da bi se mogao srušiti na terenu?

"Neće se Ademi srušiti. Njegovo ponašanje je kapetansko, a njegova želja za doprinosom momčadi je fenomenalna, ponekad iznad njegovog stanja. Presretan sam s njegovim angažmanom u momčadi i oko momčadi, naravno, i njegovim učinkom."

Njegov kompanjon Josip Mišić je također top?

"Mišić je jedan od naših stožernih igrača. Mišić ima kvalitetu reprezentativnog formata."

Hoće li Robert Ljubičić i dalje igrati na poziciji lijevog beka kao vezni igrač?

"Da, Ljubičić će igrati na lijevom boku. To mjesto popunjava skupa s Bočkajem. Ja sam zadovoljan s ovim što je ponudio do sada. Da ne vjerujem u ono što radim, ne bih ga držao na toj poziciji."

Josip Drmić, pojačanje Dinama, ne daje onoliko golova koliko se očekivalo. Zabio je tri u HNL-u i dva u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Je li to premalo? Je li u problemu što Petković igra odlično?

"Drmić odlično radi i dao je neke golove. Moramo se malo naviknuti na njega, više ga tražiti u dubinu. Momčad je naviknula na Petkovića. Međutim, Drmić je u svakom slučaju dobar, pa kazat ću vam da je Petković na kraju krajeva bolji upravo zbog Drmića. Ne treba zaboraviti da nas je Drmić velemajstorskim golom protiv Bodo/Glimta gurnuo u Ligu prvaka. On je napravio značajnu stvar, vrhunski je profesionalac, momčad ga je odlično prihvatila."

Promovirali ste mladog Martina Baturinu. Gdje ga vidite danas-sutra?

"Martin je prava “desetka”, ali ne trebamo žuriti s njim. To je dečko koji će imati oscilacija, što je normalno. Igrao je dobrih utakmica, odigrat će još dobrih utakmica."

Linker
01. prosinac 2023 23:09