Sunday Adetunji je posebno oduševio protiv Dinama

 FREDERIC J. BROWN Afp
USKORO BI MOGAO U HNL

Hrvatski klubovi poludjeli za najopasnijim igračem Škupija? Makedonci su navodno odbili milijun i pol eura

Sunday Adetunji je na meti brojnih europskih klubova, a izgleda da ga žele i najbolji domaći sastavi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2022. 13:37

Dinamo čeka uzvrat sa Škupijem koji je na rasporedu danas u 21 sat u Skoplju. Nakon 2:2 iz prve utakmice, Modri imaju imperativ pobjede na gostovanju kako bi nastavili svoj put u Ligi prvaka.

Makedonci su u prvom susretu iznenadili Modre i zabili im dva gola, a posebno se istaknuo Nigerijac Sunday Adetunji koji se pokazao kao najopasniji pojedinac u makedonskom sastavu. Upravo je 24-godišnji napadač Škupija došao pod povećalo hrvatskih medija i to zbog interesa domaćih klubova za njega.

Nedavno smo pisali kako ga želi Fenerbahče, ali njegov je menadžer, slavni srpski napadač Mateja Kežman, otkrio kako ga želi i jedan klub iz HNL-a koji je već navodno ponudio 1.5 milijuna eura. Navodno je ta ponuda odbijena, a sada Makedonci pišu kako se više hrvatskih klubova bori za Sundaya.

Navodno je ponudu poslao i Osijek, no ovoga puta je riječ o 900.000 eura. Makedonci tvrde i kako Škupi nije zadovoljan ponudom i dodaju da ga, osim Osijeka i Fenera, žele i Braga, Gent, Giresunspor, ali i Rijeka pa i Dinamo. U Škupiju se žele najprije plasirati u neko od europskih natjecanja, a onda će vjerojatno i prodati svojeg najboljeg napadača.

Sunday, koji bi uskoro karijeru mogao nastaviti u nekom od hrvatskih velikana, je prošle sezone zabio 20 golova i upisao šest asistencija u makedonskom prvenstvu.

Linker
18. travanj 2024 15:06