Darko Milanič i Zlatko Zahovič 

 JURE MAKOVEC Afp
ZANIMLJIV KOMENTAR

‘I Mance i Milanič napravili su sjajan posao na Cipru, s Dinamovim resursima možda bi bili i uspješniji‘

Igrač ciparskog kluba dobro je upoznat s radom dvojca o kojem razmišljaju u Maksimiru
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. svibanj 2022. 21:14

Ivana Tomečaka uhvatili smo tek što je sletio u Zagreb. U nedjelju je završilo ciparsko prvenstvo, Pafos je slavio 3:1 protiv APOEL-a, dva gola zabio je bivši Hajdukov napadač Jairo. Da, neki su možda zaboravili da sad svoj kruh zarađuje na Cipru, a kad se sjetimo da je Dinamo za njega ponudio Hajduku oko dva milijuna eura...

Tomečak je došao u Zagreb, sezona je gotova, zna li gdje će igrati sljedeće?

- Ne znam još, jer ne zna se tko će u Pafosu biti trener. Nakon odlaska Darka Milaniča na klupu je sjeo Michel Salgado (bivši igrač Real Madrida, nap.a.), ali on je samo privremeno rješenje. Došao je u klub već ranije u ulogu savjetnika, kad smo ostali bez trenera, sjeo je na klupu, ali rečeno je da će to biti samo do kraja sezone - ispričao nam je Tomečak.

Nogometni je svijet očito u zadnje vrijeme prepun privremenih trenera, nije ni Ante Čačić jedini. No, što se to, zapravo, dogodilo u Pafosu, zašto je Milanič uopće dobio otkaz?

Odlazak preko noći

- Desilo se preko noći, iznenada. Dakle, Pafos je ove sezone napravio povijesni rezultat, ušao među šest najboljih na Cipru, bili smo jako blizu i da izborimo Europu, što bi tek bio strašan uspjeh. Igrali smo protiv Anorthosisa i odigrali, po meni, možda i najbolju utakmicu otkad sam tamo. Stvarali smo šanse, promašivali, oni jednom zapucali s poludistance, zabili i pobijedili. Jedna od onih utakmica kad ti ništa ne ide... Da smo pobijedili, trebala bi nam još jedna pobjeda od Europe. I nakon te utakmice, tijekom noći dobili smo SMS poruke da trening nije kad je trebao biti već kasnije i da ga ne vodi Milanič, nego Salgado.

Tomečak hvali Milaničev rad u Pafosu.

- Na kraju o treneru uvijek najbolje govori rezultat, a ako je ovo najbolji rezultat u povijesti kluba... Ja nisam dugo radio s njim, ali mogu reći da je kvalitetan trener, koji voli okomiti nogomet, bez previše okolišanja. Ima odličnu komunikaciju s igračima, gaji s njima dobar odnos. Naravno, ja ne mogu reći kakav bi on bio u Dinamu, to ovisi uvijek o mnogo stvari, ali Milanič je trener koji se prilagođava igračima koje ima, vjerojatno bi se tako prilagođavao i u Dinamu.

Iako nije riječ o “paketu”, spominje se u Maksimiru i Ivan Mance kao sportski direktor?

- Pa, i o njemu sve govori ono što je napravio u Rijeci, kako je slagao momčad, a onda je i ovo što je napravio u Pafosu potvrda njegove kvalitete. Može se zaključiti da bi onda s Dinamovim resursima bio još i uspješniji - kazao je Tomečak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:26