Fran Topić

 RONALD GORSIC Cropix
DOČEKALI PRILIKU

Igor Bišćan Ligu prvaka neće tražiti s djecom, ali on i Dario Šimić u klincima nešto vide

Moreno je poput tate stoper, liderskih karakteristika, dok je Topić središnji napadač
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. travanj 2023. 23:16

Moreno Živković debitirao je za prvu momčad Dinama u HNL-u u utakmici sa Slavenom Belupom. Igor Bišćan dao mu je šansu u 72. minuti umjesto Dine Perića. Nešto kasnije u 81. minuti ušao je Fran Topić, kojem to nije bio prvi HNL nastup jer premijeru je imao s Lokomotivom u Kranjčevićevoj. On je zamijenio Josipa Drmića.

Bišćan je na klupi imao još nekoliko mladića (Gurlica, Rukavina, Lukunić, Vrbančić). Proljetni roster Modrih “kratak” je kao malo kad, i prethodni trener Ante Čačić i sadašnji moraju popunjavati kadar s dečkima kojima je to šansa da se nađu u konkurenciji, pa i debitiraju u službenom susretu za prvu ekipu. Bišćan je promovirao dvojicu, a kod Čačića su igrali Toni Majić, na njegovoj posljednjoj ligaškoj utakmici u Velikoj Gorici, koji je vrlo mlad, u svibnju će imati 17. rođendan, te ranije Gabriel Rukavina, Jakov Gurlica i Fran Tomek, kad se radi o dečkima iz klupske škole nogometa. Rukavini je Bišćan također dao šansu s Lokomotivom, ali s Farmaceutima nije.

Pitanje je gdje će tko od njih biti sljedeće sezone jer Modri traže pojačanja i iskusniju ekipu za Europu, Bišćan je jasno kazao da se u Ligi prvaka ne ide s djecom, tko se dovoljno nametne da trener ocijeni kako se na njega može osloniti bit će u momčadi, tko ne morat će potražiti drugi put. Kroz posudbu, transfer ili ako je dovoljno mlad kroz modre juniore.

Moreno Živković sin je Borisa Živkovića, nekadašnjeg kapetana Vatrenih i Hajduka, koji je rodom iz Bosne, afirmirao se u Hrvatskom dragovoljcu, a vrhunac karijere doživio u Bayeru iz Leverkusena. S njim je bio u finalu Lige prvaka 2002. godine. Moreno je poput tate stoper, liderskih karakteristika, rođen je 22. svibnja 2004. godine, član je U-19 reprezentacije. Nedavno u veljači potpisao je trogodišnji ugovor s Dinamom i jedva je čekao šansu.

Fran Topić je središnji napadač i desno krilo, rođen 20. ožujka 2004. godine. Zasad su im to prve minute, čim su poslani na teren znači da Bišćan i Dario Šimić u njima nešto vide, no kako će biti pozicionirani za dalje tek će se vidjeti. Modri upravo traže stopera i napadača, kao dvije pozicije na kojima se planiraju pojačati, ali bit će i odlazaka. (da)

KOGA JE OD TINEJDŽERA KORISTIO BIŠĆAN

Protiv Lokomotive...

Gabriel Rukavina - ljevokrilni napadač rođen 16. siječnja 2004.ušao je u 83. minuti utakmice umjesto Ivanušeca.

Fran Topić - mladić koji je rođen 20. ožujka 2004. godine, a može igrati srednjeg i desnog napadača, ušao je u 90+3. minuti umjesto Drmića.

Protiv Slavena Belupa...

Moreno Živković - stoper liderskih karakteristika, rođen 22. svibnja 2004. godine, zaigrao je od 72. minute umjesto Perića.

Fran Topić - nakon par sekundi protiv Lokomotive, mladi je ofenzivac ušao umjesto Drmića u 81. minuti dvoboja sa Slavenom Belupom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 08:12