GORAN MEHKEK Cropix
JASNA PORUKA

Igor Bišćan: Ovo bi bilo najveće pojačanje za Dinamo! Oršić? Ja sam svoje na tu temu rekao

Dinamov trener je na kraju slovenskog dijela priprema još jednom ponovio potrebu za pojačanjima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2023. 20:16

Nakon posljednje utakmice i završetka slovenskih priprema porazgovarali smo s Dinamovim trenerom Igorom Bišćanom. Osvrnuo se na ogled s prvacima Češke, ali i na kompletno razdoblje provedeno u Brdu kod Kranja.

- Utakmica protiv Sparte bila je ozbiljna. Čvrsta, na razini na kojoj nam je trebala kao provjera pred ono što nas čeka. Igra je pogotovo u prvom poluvremenu bila na vrlo pristojnoj razini. Brzo smo primili pogodak, morali smo nešto učiniti. Dečki su sjajno reagirali, do kraja prvog poluvremena smo imali zanimljivih situacija, vjerojatno smo zaslužili još neki gol. U drugom poluvremenu su napravljene izmjene kod njih i kod nas, imali smo na terenu šarene sastave, pa igra više nije bila na razini one iz prvog dijela, ali ipak se nešto moglo vidjeti. Sve u svemu, mislim da je ovo bila idealna utakmica za ono što nas čeka. Htjeli smo pobijediti, nismo, ali smo bili dovoljno dobri da budemo optimistični pred početak sezone - kazao je Bišćan u uvodu.

Sparta je, inače, potencijalni Dinamov suparnik u Ligi prvaka.

- To se zaista vidjelo. Sparta je razina play-off runde, ne bismo morali biti na takvoj razini na kakvoj smo bili da to nije tako.

Nije došlo do zasićenja

Bi li Dinamov trener volio dobiti Spartu u kvalifikacijama za Ligu prvaka?

- Bilo bi žilavo u svakom slučaju. Mislim da smo mi bolji, ali i oni su dosta dobri i čvrsti, posloženi.

Kad se radi o startu sezone i utakmicama s Hajdukom, Bišćan je kazao nešto o igračkom kadru..

- To su ovi igrači koji su startali protiv Sparte, u konkurenciji jest još neki igrač koji će možda ući u konkurenciju za udarnu postavu.

Je li trener Modrih gledao koju utakmicu Hajduka na pripremama?

- Gledao sam ovo što su igrali...

Kako je zadovoljan sa svime što se napravilo na pripremama?

- Dobro smo radili, nisu bile preduge, nije došlo do onog klasičnih zasićenja. Kompletirali smo se u hodu. Sve je prošlo relativno normalno. Vrijeme nas je poslužilo jer smo svakih nekoliko dana imali poneki svježiji dan. Dečki su sve dobro odradili, sve što je bilo planirano, a ovi koji su se priključili kasnije, dobili su dobru minutažu. Posebno A reprezentativci, s time da smo i protiv Sparte ubacili u ritam i naše mlade reprezentativce. Sve je bilo onako kako smo zamislili, ali najvažnije jest da se nitko nije ozlijedio.

Josip Šutalo je, doduše, nešto osjetio na utakmici s češkim prvakom.

- Umorne su noge i mišići. Prije dva dana smo imali možda i najteži trening na pripremama, malo me bilo strah da se ne odrazi na svježinu, posebno da se u kasnijoj fazi utakmice nešto ne dogodi, neko istegnuće. Zbog toga smo ga onog trenutka kad je Šutalo dao mali znak da se nagomilao umor izvadili iz igre.

S obzirom na to da je bio na utakmici, malo smo popričali i o Mislavu Oršiću, koji je kazao da Dinamo nije bio dovoljno konkretan da ga vrati u Maksimir.

- Ja sam rekao svoje na tu temu. Sve drugo nije na meni. Zna se moje mišljenje o njemu, drugo nema smisla komentirati.

Je li ga možda nazvao kao trener?

- Ne, ne... Nisu te stvari potrebne.

Očekuje li da će netko doći u Dinamo do početka sezone?

- Radimo na tome.

Bi li zapravo bio najzadovoljniji da svi igrači koji su sada u rosteru ostanu do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka?

- To bi bilo najveće pojačanje za Dinamo! Ali, moramo dobiti još dva-tri imena, plus s ovima koji su izgurali kraj sezone, koji su nositelji kvalitete. Jednostavno moramo jer nas čeka ogroman broj ozbiljnih utakmica već na samom početku sezone, moramo za to biti spremni.

Za razvoj su najbitnije minute

Nama se činilo da je Bišćan na ovim pripremama dobio jednog igrača za roster, Petra Sučića, po nama najveće pozitivno iznenađenje ovog razdoblja?

- Volio bih vjerovati da smo dobili Petra Sučića. Jednog koji bi ravnopravno mogao ući u borbu za prvih jedanaest, dvanaest igrača. To nam treba. Mlad igrač, kvalitetan igrač, vrijedan igrač. Sad je na nama da izvučemo najbolje od njega.

Što će biti s ostalim igračima koji nisu dobili priliku?

- Sve upućuje na to da će morati otići negdje na posudbu. Ne znam hoće li svi, ali vjerojatno neki od njih, možda i većina njih. To je jednostavno tako, svi smo to prolazili. Igračima je najvažnije da skupljaju natjecateljske minute. To je najbolje za njihov razvoj - kaže Bišćan.

Čini li mu se da je nekome od njegovih dečki glava već u transferima? Mislimo, naravno, na ove koji su stalno u eteru, poglavito Livakovića, Petkovića, Josipa Šutala, Ivanušeca....

- Ne. Stvarno ih moram pohvaliti. Pa, vidjeli ste i sami njihov pristup i ponašanje. Oni su radili razliku kako na onoj prošloj utakmici, tako i na ovoj. Mogu biti samo sretan i zadovoljan kako se ponašaju, kako treniraju. Znam iz svog osobnog iskustva kad sam ja bio u sličnoj situaciji kao neki od njih. Može se dogoditi na negdje odlutaš, spustiš nogu s gasa. No, kod njih se to nije dogodilo - zaključio je Bišćan.

Linker
13. svibanj 2024 04:21