Robert Ljubičić i Amer Gojak

 JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp
PETOGODIŠNJI UGOVOR NA STOLU

Igrač kojeg već čekaju u Maksimiru javio se za SN! Evo što je rekao o potencijalnom transferu u Dinamo

Uskoro 23-godišnji veznjak briljirao je u dvije europske utakmice protiv Modrih.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. svibanj 2022. 14:30

Je li Robert Ljubičić novo pojačanje Dinama? Priča o mogućem dolasku veznog igrača bečkog Rapida nije nova, bio je blizu Maksimira još zimus, a na proljeće se slučaj opet aktualizirao. Štoviše, zadnjih dana i tjedana s mnogih strana stižu informacije kako je Ljubičić, praktički, već došao u Dinamo, da ostaju tek neke formalnosti koje treba riješiti i da je već spreman petogodišnji ugovor koji će potpisati na kraju sezone.

- Ne bih pričao o Dinamu, jer, nemam što niti reći. Vidio sam da se o tome nešto već i ranije pisalo, ali ne znam ništa - javio se Ljubičić iz Beča.

Ipak, u nedjelju se igra veliki bečki derbi, Rapid gostuje kod Austrije, ulog je treće mjesto, koje vodi u Konferencijsku ligu. Naravno, uz tradicionalni prestiž, koji je uvijek prisutan u utakmicama ove dvije momčadi.

- Nakon što dugo nije bilo publike na stadionima, sad su ulaznice planule jako brzo, tribine će biti pune, bit će to pravi. I to je jedino o čemu sad razmišljam, želimo u takvom ambijentu pobijediti Austriju, izboriti treće mjesto, koje nas vodi u Konferencijsku ligu.

image
JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp

S obzirom da je sezona na samom kraju i da su još neke važne utakmice pred njim, jasno je da nije pravi trenutak za razgovor o Dinamu, općenito, o prijelaznom roku. Inače, Ljubičić će uskoro napuniti 23 godine, dijete je Rapida, ali je do prve momčadi došao okolnim putem, lani je stigao iz St. Pöltena. Imao je na početku sezone problema i s koronom i s ozljedom, imao je Rapid problema s rezultatima u austrijskom prvenstvu, no, tijekom sezone se i Ljubičić ustalio u momčadi, a i Rapid se vratio bliže vrhu. Možemo reći da je neki Ljubičićev uspon krenuo baš protiv Dinama, bio je ponajbolji igrač Bečana u pobjedi 2:1 protiv u Europskoj ligi. A protiv Genka u zadnjem kolu bio je i strijelac za pobjedu (0:1). Dinamo ga je baš zamijetio u toj međusobnoj utakmici u Beču, dok je u Zagrebu bio i asistent za vodeći pogodak Rapida.

- Odigrali smo mi i Dinamo odlične utakmice, obje su bile kvalitetne, mi smo pobijedili u Beču, oni su bili uspješniji u Zagrebu. Što se mene tiče, zadovoljan sam trenutno, igram standardno, borimo se za to treće mjesto.

A baš je protiv bečke Austrije u zadnjem derbiju (1:1) zabio i jedan od svoja dva gola u Bundesligi ove sezone. Ugovor s Rapidom traje mu još dvije godine, vrijednost na TM-u mu je 1,5 milijuna eura, a pretpostavlja se da bi Rapid za njega tražio i nešto više novca. Sportski direktor bečkog kluba najavljuje nove promjene u momčadi za ljeto, vrlo prometan prijelazni rok, po svemu sudeći moglo bi se to odnositi i na Robert Ljubičića. U Dinamu ga žele, on se, zasad, ne izjašnjava, no, pričekajmo kraj sezone, tada će se, vjerojatno, znati više i konkretnije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 05:48